×

Warmtewisselaars

"Voor een beter klimaat zowel binnen als buiten"

Waarom een warmtewisselaar?

Een warmtewisselaar kan worden gebruikt om energie terug te winnen en de verwarmingskosten te verlagen. De warmtewisselaars van Absolent zijn zijn ontwikkeld om te combineren met de andere filterunits van Absolent. Deze combinatie mogelijkheid zorgt voor een op maat gemaakte, complete oplossing die zowel de lucht reinigt als energie bespaard. Dit is zeker belangrijk in landen waar het wettelijk verplicht is om proceslucht uit het gebouw af te voeren.

Energiebesparingen tot 80%

Productieprocessen genereren vaak veel warmte, met een warmtewisselaar kan deze warmte op een energie-efficiënte manier aan het systeem worden teruggegeven. De warmtewisselaar wint warmte terug uit de afvoerlucht door de inkomende buitenlucht te verwarmen. In de winter kan de warmtewisselaar tot 80% van de warmte uit de uitgaande lucht terugwinnen, die anders verloren zal gaan.

Relatieve vochtigheid en geur

In industriële omgevingen kan het moeilijk zijn om een evenwichtige ventilatie te bereiken, meestal omdat het ventilatiesysteem van het pand niet voldoende gedimensioneerd is voor de grote ruimtes die gevuld zijn met machines en werkplaatsapparatuur. Hierdoor kan het binnenmilieu vochtig en onaangenaam worden, zelfs als de lucht schoon en deeltjesvrij is. Een warmtewisselaar voert nieuwe lucht aan, die de partikelvrije proceslucht in uw werkplaats in evenwicht brengt.

Koeling in de zomer

Een warmtewisselaar helpt niet alleen om warmte-energie te besparen in de winter. Wanneer in de zomer de temperatuur binnen hoger is dan buiten, kan een warmtewisselaar ook helpen om de binnentemperatuur enkele graden te verlagen. Voor een nog koelere temperatuur zijn koelbatterijen als accessoire verkrijgbaar.

filtertechniek personeel 2

Ontvang een vrijblijvend adviesgesprek over filtertechniek

logo-ecotax-roodwit Created with Sketch.

Steenpad 13
4797SG Willemstad
The Netherlands