×

Warmtewisselaars

"Voor een beter klimaat zowel buiten als binnen"

Waarom een warmtewisselaar?

Een warmtewisselaar kan worden gebruikt om energie terug te winnen en de verwarmingskosten te verlagen. Absolent warmtewisselaars zijn ontwikkeld voor de filterunits van Absolent en zorgen voor op maat gemaakte, complete oplossingen die ter plaatse worden gemonteerd en die zowel de lucht reinigen als energie besparen. Dit is niet in de laatste plaats belangrijk in landen waar het wettelijk verplicht is om proceslucht uit het gebouw af te voeren.

Energiebesparingen tot 80%

Productieprocessen genereren vaak warmte, en met een warmtewisselaar kan deze warmte op een energie-efficiënte manier aan het systeem worden teruggegeven. De warmtewisselaar wint warmte terug uit de afvoerlucht door de inkomende buitenlucht te verwarmen. In de winter kan de warmtewisselaar tot 80% van de warmte uit de uitgaande lucht terugwinnen, die anders verloren zou zijn gegaan.

Relatieve vochtigheid en geur

In industriële omgevingen kan het moeilijk zijn om een evenwichtige ventilatie te bereiken, meestal omdat het ventilatiesysteem van het pand niet voldoende gedimensioneerd is voor ruimtes die gevuld zijn met machines en werkplaatsapparatuur. Hierdoor kan het binnenmilieu vochtig en onaangenaam worden, zelfs als de lucht schoon en deeltjesvrij is. Een warmtewisselaar voert nieuwe lucht aan, die de partikelvrije proceslucht in uw werkplaats in evenwicht brengt.

Koeling in de zomer

Een warmtewisselaar helpt niet alleen om warmte-energie te besparen in de winter. Als in de zomer de temperatuur binnen hoger is dan buiten, kan een warmtewisselaar ook helpen om de binnentemperatuur enkele graden te verlagen. Voor een nog koelere temperatuur zijn koelbatterijen als accessoire verkrijgbaar.

filtertechniek personeel 2

Ontvang een vrijblijvend adviesgesprek over filtertechniek

logo-ecotax-roodwit Created with Sketch.

Steenpad 13
4797SG Willemstad
The Netherlands