×

Slijpen

Olierook en olienevel bij slijpen

Bij slijpen kan afhankelijk van het bewerkingsproces de hoeveelheid vervuiling in de lucht variëren. Zo kan er lichte olienevel ontstaan bij centerloze slijpmachines die met emulsie werken, tot  zware olierook bij andere slijpbewerkingen die werken met zuivere olie. Ecotax heeft filters voor zowel olienevel als olierook die vrij komt bij de verschillende slijpprocessen.

Veel mensen denken dat het verschil tussen olienevel en olierook gebaseerd is op het gebruik van zuivere olie of emulsie. Wij weten dat het niet zo eenvoudig is. Er zijn veel zaken waarmee rekening moet worden gehouden bij de beslissing welk type filterunit moet worden geïnstalleerd. Denk aan  de spindelsnelheid, het soort metaal dat wordt bewerkt en de koelmiddeldruk. Een paar slijpmachines kunnen gemakkelijk 17 vaten olie produceren. Met een filterunit blijven slechts 3 theelepels over en kunt u nog steeds genieten van een lange levensduur van de filtercassettes. De geschatte levensduur is minstens een jaar. Als u de luchtkwaliteit in uw werkplaats echt wilt veranderen, koop dan niet zomaar een filterunit.

Het filteren van uw koelsmeermiddelen of olie

Naast dat het voor de gezondheid van u en uw collega’s belangrijk is een schone werkomgeving te creëren is het voor effectiviteit van uw proces belangrijk dat machines optimaal blijven werken. Daarom is belangrijk om uw koelsmeermiddelen of olie te filteren. Dit kan gedaan worden door het gebruik van olieskimmers of bandfilters.

filtertechniek personeel 2

Ontvang een vrijblijvend adviesgesprek over filtertechniek

logo-ecotax-roodwit Created with Sketch.

Steenpad 13
4797SG Willemstad
The Netherlands