×

Vormen en persen

Het reinigen van vervuilde lucht van verschillende vorm-, wals- en persprocessen is behoorlijk veeleisend. In plaats van zich te concentreren op slechte luchtkwaliteit binnenshuis of filteronderhoud kan de Ecotax-klant zich richten op zijn productieproces. Door het kiezen van de juiste toepassing in de specifieke situatie wordt onderhoud gereduceerd.

Bij het vormen, walsen of persen van metalen ontstaat olierook. Dit is een gevolg van de verhitting van de olie in het proces door wrijving. Als de olierook uit de machine kan ontsnappen zal deze zowel het binnen- als het buiten milieu verontreinigen.

Bij het afzuigen van deze olierook zijn er verschillende uitdagingen. Allereerst moet het afzuigpunt goed zijn ontworpen om te voorkomen dat verontreinigde lucht uit de machine ontsnapt. Als additieven zoals grafiet of zeep worden gebruikt, is er nog meer speciale aandacht vereist. Als laatste en het meest uitdagende zal er een grote hoeveelheid kleine olierookdeeltjes zijn, kleiner dan 1 micron,welke vaak lastig af te zuigen zijn. Absolent heeft met succes filterinstallaties geïnstalleerd in vele walserijen en boutverwerkende industrieën over de hele wereld. Deze klanten kunnen zich gerust concentreren op hun productieprocessen, terwijl wij ons richten op het leveren van schone lucht tegen lage levenscycluskosten.

filtertechniek personeel 2

Ontvang een vrijblijvend adviesgesprek over filtertechniek

logo-ecotax-roodwit Created with Sketch.

Steenpad 13
4797SG Willemstad
The Netherlands