×

Zeefbochten

Uiterst betrouwbaar en lage aanschafkosten

De zeefbochten van Ecotax Filtertechniek kenmerken zich door de uiterst
betrouwbare werking in combinatie met de lage aanschaf- en onderhoudskosten. Een zeefbocht kan continu werken.

Dit houdt in dat uw proces niet stilgezet hoeft te worden voor het schoonmaken of onderhoud van het filter. Een zeefbocht kan op veel plaatsen toegepast worden: mestbehandeling, visverwerking, slachthuizen, textielindustrie, pulp- en papierindustrie, aardappelindustrie, groenteverwerking, champignonverwerking.

 

Werking

De werking van zeefbochten berust op het ontwateren van een vloeistofstroom door gebruik te maken van zwaartekracht. Door de toepassing van een speciaal hiervoor ontwikkeld zeefdek, wordt de vaste stof geremd en aan elkaar geplakt volgens het sneeuwbaleffect. De vloeistof wordt via de spleten in het zeefdek onttrokken aan de vuilstroom. Het zeefdek zal door de helling waaronder deze geplaatst is een filtratiebereik hebben van een halve spleetbreedte. De schone vloeistof kan hergebruikt worden of worden geloosd. Het vuil wat op de zeef achterblijft valt naar beneden en wordt apart opgevangen. Dit filter wordt veel toegepast bij een relatief grove vervuiling van de vloeistof.

De filters zijn zelfreinigend, waardoor het onderhoud minimaal is.
Dit filter kan uitgevoerd worden met een trilzeef, waardoor ook moeilijk te scheiden materialen te filteren zijn (zoals vet en andere klevende materialen). Optioneel op dit filter zijn een borstelinstallatie met sproeiers, afdekking, verscheidene roestbestendige materialen en een hogedruksysteem.

Deze relatief lage kostprijs van deze machine zult u snel terugverdient hebben, doordat de vloeistof tot vele malen hergebruikt kan worden en het filter uw afval drastisch terug brengt.

 

Voordelen

  • Uiterst betrouwbare werking
  • Maximale ontwatering
  • Veel toepassingsmogelijkheden
  • Lange levensduur
  • Makkelijk in onderhoud

Meer informatie?

Al 25 jaar is Ecotax Filtertechniek uw partner in filtratie. Samenwerken met ons betekent kiezen voor ervaring, kwaliteit en service!

Meer informatie?
filtertechniek personeel 2

Ontvang een vrijblijvend adviesgesprek over filtertechniek

logo-ecotax-roodwit Created with Sketch.

Steenpad 13
4797SG Willemstad
The Netherlands