×

Olieskimmers

Drijvend materiaal afscheiden

Bent u op zoek naar een olieskimmer voor het filtreren van vloeistoffen? Dan bent u bij Ecotax Filtertechniek aan het juiste adres. Wij hebben namelijk ruim 25 jaar ervaring met alles omtrent vloeistoffiltratie. We onderzoeken graag welke olieskimmer het beste aansluit op uw wensen en situatie. Het maakt niet uit welke olieskimmer hieruit naar boven komt, want al onze producten zijn van de meest hoogwaardige kwaliteit. Wij garanderen u dan ook te allen tijde een goed filtersysteem dat voldoet aan uw wensen.

Hoe werkt een olieskimmer?

Bij een olieskimmer wordt de (drijvende) bovenlaag van een vloeistof verwijderd. De meest gebruikte toepassing is het afscheiden van olieresten uit water of uit koelemulsie. Bij het gebruik van een olieskimmer blijft de olie aan de band plakken waarna het er afgeschraapt wordt. Vervolgens vangt een jerrycan het op of wordt het terug het proces in geleid. Voor koelemulsie of water hebben we standaardoplossingen die eenvoudig door de gebruiker in de machine te plaatsen zijn, vaak door middel van een magneet. De afgescheiden olie wordt hierbij ook weer in een jerrycan opgevangen.

Wanneer gebruikt men een olieskimmer?

Een olieskimmer wordt gebruikt om olievervuiling uit vloeistoffen te filteren. Dit kan gedaan worden om de standtijd van koelemulsie te verlengen. Door een olieskimmer te gebruiken blijft daarnaast uw emulsie ook langer fris ruiken, doordat de vloeistoffen worden gescheiden van elkaar.

Keuze uit een ruim assortiment aan olieskimmers

Bij Ecotax Filtertechniek hebben we een ruim assortiment aan olieskimmers voor grote en kleine projecten. Met behulp van verschillende soorten skimmers zijn we ook in staat het oppervlaktewater te reinigen. Dit kan verontreiniging van gelekte olie zijn, maar ook kroos wat het water verstikt. Voor speciale projecten neemt u contact met ons op. Hieronder ziet u de meest toegepaste olieskimmers en hun technische gegevens:

Voordelen van olieskimmers

Het gebruik van olieskimmers heeft veel voordelen. Hieronder hebben wij de voordelen voor u op een rijtje gezet:

  • Eenvoudige montage

Een olieskimmer is eenvoudig te monteren, vaak met een behulp van een magneet. Hierdoor kunt u direct de olie uit water of uit koelemulsie filteren.

  • Geen stank in de CNC-machines

Doordat de olievervuiling uit vloeistoffen wordt gefilterd voorkomt u vervelende stank. Uw emulsie zal hierdoor langer fris blijven ruiken.

  • Verlengt standtijd van de emulsie

Naast dat de emulsie langer fris blijft ruiken, kunt u hiermee ook de standtijd van de emulsie verlengen.

Beste kwaliteit en service

Bij Ecotax Filtertechniek vinden we kwaliteit en service erg belangrijk. Wij leveren dan ook enkel producten van hoogwaardige kwaliteit. Voor elke situatie omtrent vloeistoffiltratie ontwikkelen we een oplossing op maat. Wij denken graag met u mee over welk soort olieskimmer het beste past bij uw situatie.

OSI skimmer 0

Vraag ons om vrijblijvend advies

Bent u op zoek naar olieskimmers en wilt u graag vrijblijvend advies ontvangen van de specialisten van ons kantoor in Willemstad, nabij Dordrecht? Neem dan contact met ons op via 0168 47 30 30 of door een e-mail te sturen naar info@ecotax.nl. Naast alles omtrent vloeistoffiltratie hebben wij ook ruime ervaring met nevelfiltratie en luchtfiltratie. Wij vertellen u hier graag meer over.

filtertechniek personeel 2

Ontvang een vrijblijvend adviesgesprek over filtertechniek

logo-ecotax-roodwit Created with Sketch.

Steenpad 13
4797SG Willemstad
The Netherlands