×

Olieskimmers

Drijvend materiaal afscheiden

Olieskimmers van Ecotax Filtertechniek

Bent u op zoek naar een olieskimmer voor het filtreren van vloeistoffen? Wij van Ecotax Filtertechniek hebben ruim 25 jaar ervaring met alles omtrent vloeistoffiltratie. Als team van Ecotax Filtertechniek denken we graag met u mee welk soort olieskimmer het beste voor u kan zijn en past bij uw situatie. Al onze producten zijn van de hoogste kwaliteit en daardoor kunnen wij u een goed filtersysteem garanderen.

Hoe werkt een olieskimmer?

Bij een olieskimmer wordt de (drijvende) bovenlaag van een vloeistof verwijderd. De meest gebruikte toepassing is het afscheiden van olieresten uit water of uit koelemulsie. Bij het gebruik van een olieskimmer blijft de olie aan de band plakken waarna het er afgeschraapt wordt. Vervolgens kan het in een jerrycan opgevangen of terug het proces in geleid. Voor koelemulsie of water hebben we standaard oplossingen die eenvoudig door de gebruiker in de machine te plaatsen zijn. Vaak door middel van een magneet. De afgescheiden olie wordt hierbij ook weer in een jerrycan opgevangen.

Wanneer gebruik je het?

Een olieskimmer gebruik je om olievervuiling uit vloeistoffen te filteren. Dit kan gedaan worden om de standtijd van koelemulsie te verlengen. Door een olieskimmer te gebruiken blijft daarnaast uw emulsie ook langer fris ruiken, doordat het de vloeistoffen worden gescheiden van elkaar.

Groot assortiment Olieskimmers

Bij Ecotax Filtertechniek hebben we een groot assortiment olieskimmers voor grote en kleine projecten. Met behulp van verschillende soorten skimmers zijn we ook in staat het oppervlaktewater te reinigen. Dit kan verontreiniging van gelekte olie zijn, maar ook kroos wat het water verstikt. Voor speciale projecten kunt u contact met ons opnemen. Hieronder ziet u de meest toegepaste olieskimmers en hun technische gegevens:

Olie skimmer SK-ECO-302009

Olie skimmer SK-ECO-302011 302012

Olie skimmer SK-ECO-302017

Olie skimmer PSM 66/130

Voordelen olieskimmers

Het gebruik van olieskimmers heeft veel voordelen. Hieronder hebben wij de voordelen voor u op een rijtje gezet:

Eenvoudige montage

Een olieskimmer is eenvoudig te monteren, vaak met een behulp van een magneet.
Hierdoor kunt u direct de olie uit water of uit koelemulsie filteren.

Geen stank in de CNC machines

Doordat de olievervuiling uit vloeistoffen wordt gefilterd voorkomt u vervelende stank. Uw emulsie zal hierdoor langer fris blijven ruiken.

Verlengt standtijd van de emulsie

Naast dat de emulsie langer fris blijft ruiken, kunt u hiermee ook de standtijd van de emulsie verlengen.

 

Beste kwaliteit en service

Bij Ecotax Filtertechniek vinden we kwaliteit en service erg belangrijk. Wij leveren dan ook enkel producten van hoogwaardige kwaliteit. Voor elke situatie omtrent vloeistoffiltratie ontwikkelen we een oplossing op maat. Als team van Ecotax Filtertechniek denken we graag met u mee welk soort olieskimmer het beste voor u kan zijn.

OSI skimmer 0 skimmer in werking skimmer test

Meer informatie?

Bent u op zoek naar olieskimmers? U kunt voor vrijblijvend advies contact opnemen. Naast alles omtrent vloeistoffiltratie hebben wij ook ruime ervaring met nevelfiltratie en luchtfiltratie. U kunt contact met ons opnemen via het contactformulier, een e-mail sturen of bellen naar 0168-473030.

filtertechniek personeel 2

Ontvang een vrijblijvend adviesgesprek over filtertechniek

logo-ecotax-roodwit Created with Sketch.

Steenpad 13
4797SG Willemstad
The Netherlands