×

Magneetfilters

Voor metaaldelen in uw vloeistof

Filter metaaldelen uit uw vloeistof

Een revolutionair product op het gebied van geavanceerde (koel)vloeistofbehandeling is de magneetfilter. Door gebruik te maken van magnetische velden reduceert het magnetisch vloeistoffilter uw operationele kosten. Dit komt tegelijkertijd ook het milieu ten goede.

Door zijn uniek, gepatenteerde ontwerp verwijdert de Magnomfilter deeltjes tot kleiner dan 1 micron uit verschillende vloeistoffen. Hieronder vallen de kleinste delen, welke vaak verantwoordelijk zijn voor slijtageverschijnselen in vele processen. Zo kan dit magneetfilter ook hardmetaaldeeltjes uit de vloeistof filtreren.

In tegenstelling tot conventionele systemen veroorzaakt het Magnomfilter slechts een te verwaarlozen drukverlies in de vloeistofstroom welke door de leiding gaat. Er zijn geen bewegende delen en de unit is 100% demontabel.

Het filter is toepasbaar in een variëteit van vloeistoffen, bij verschillende drukken en temperaturen. De magneetfilter is eenvoudig in bestaande toepassingen in te voegen, zowel als nieuw systeem of als vervanging of verbetering van bestaande systemen.

Enkele toepassingsgebieden zijn:
Metaalbewerkende techniek – metaalbewerkingsmachines (ook hardmetaal)
Vonkverspanende machines
Automotive – motoren turbosystemen
Versnellingsbakken Reductiekasten
Hydraulische systemen
Koel- en verwarmingssystemen

Kortom: het magnetisch filter kan bij elk proces ingezet worden waar sprake is van vervuiling door ijzer(houdende) deeltjes, in vrijwel elke vloeistofstroom.

 

Voordelen

  • Filteren tot 1 micron
  • Makkelijke installatie
  • Weinig drukval
  • Toepasbaar voor veel vloeistoffen
  • Cartridge is te reinigen voor hergebruik
magneetfilter magneetfilters 2 magneetfilter 2 magnetische filter magneet afscheider Magnom magneten

Meer informatie?

Al 25 jaar is Ecotax Filtertechniek uw partner in filtratie. Samenwerken met ons betekent kiezen voor ervaring, kwaliteit en service!

filtertechniek personeel 2

Ontvang een vrijblijvend adviesgesprek over filtertechniek

logo-ecotax-roodwit Created with Sketch.

Steenpad 13
4797SG Willemstad
The Netherlands