×

Bandfilters voor uw vloeistoffiltratie

Een bandfilter

Bent u op zoek naar een bandfilter voor het filtreren van vloeistoffen? Wij van Ecotax Filtertechniek hebben ruim 25 jaar ervaring met alles omtrent vloeistoffiltratie. Als team denken we graag met u mee over welk soort bandfilter het beste voor u kan zijn en welke past bij uw situatie. Al onze producten zijn van de meest hoogwaardige kwaliteit, waardoor wij u een goed filtersysteem garanderen.

Hoe werkt een bandfilter?

Een bandfilter werkt met een band waar een vloeistof op geleid wordt. De vloeistof loopt door de band heen en de vaste delen blijven achter. De band van het bandfilter kan van papier, viscose of kunststof gemaakt zijn. Een bandfilter zorgt zelf voor de aanvoer van het filtermedium (doek), waardoor u er weinig omkijken naar heeft.

Bandfilter uitleg

 

Bandfilters voor alle soorten vloeistoffen

Onze bandfilters zijn ontwikkeld om alle soorten vloeistof te filtreren, onafhankelijk van de vervuilingsgraad, dikte (viscositeit) en de aangeboden hoeveelheid (het debiet). Ook bij een wisselend aanbod van bovenstaande parameters blijft de installatie perfect functioneren. Dit komt omdat er bij de ontwikkeling veel aandacht is besteed aan kwaliteit, bedrijfszekerheid, economische rendabiliteit, eenvoud en flexibiliteit. In ons aanbod hebben we twee soorten bandfilters:

  1. Scheefbedbandfilter

De scheefbedbandfilter is licht diagonaal gemonteerd. Zo’n filter is bijzonder geschikt voor filtratie van relatief grote vervuiling van niet al te grote hoeveelheden vloeistof. Naast de lage onderhoudskosten heeft het scheefbedbandfilter nog een voordeel: u kunt met dit filter vast materiaal in vrij droge vorm afscheiden van een vloeistof met een heel laag spoelwaterverbruik. Deze machine wordt uitgevoerd in metaal of kunststof. Bij een scheefbedbandfilter kunt u voor zowel een eindeloosbandfilter als een bandfilter met papier gaan. Als u contact met ons opneemt leggen we u graag uit wat het verschil is tussen een eindeloosbandfilter en een bandfilter met papier.

  1. Vlakbedbandfilter

Een vlakbedbandfilter is horizontaal gemonteerd. De werking van een vlakbedbandfilter lijkt op die van een scheefbedbandfilter, alleen wordt hierbij de vloeistof niet aan het begin van de band opgespoten. Dit vindt plaats in het midden op het horizontale doek en zakt vervolgens gefilterd naar beneden. Vlakbedbandfilters hebben een filtervlies dat als filtermedium dient. Dit vlies zit op een rol en kan een totale lengte van 300 meter bevatten. Automatisch wordt er schoon vlies in de installatie gehaald en wordt het vervuilde in een containerbak getransporteerd. De filterrollen zijn in diverse fijnheden verkrijgbaar en zijn teruggerekend per m² zeer voordelig in vergelijking tot andere filtermedia. Bij een gemiddelde vervuiling hoeft u een filterrol van 300 meter slechts eens in de 3 maanden te vervangen. Ecotax Filtertechniek heeft alle filtervliezen op voorraad.

Hoogwaardige kwaliteit en service staan voorop

Bij Ecotax Filtertechniek vinden we kwaliteit en service erg belangrijk. Wij leveren dan ook enkel producten van hoogwaardige kwaliteit, ongeacht of u nu een bandfilter wilt met een band van papier, viscose of kunststof. Voor elke situatie omtrent vloeistoffiltratie ontwikkelen we een oplossing op maat. Als team denken we graag met u mee.

ecotax producten in werking XBF DFO2 filtertechniek product ecotax producten in werking 3 bandfilter 3 Ecotax XBF TOF2

Vraag ons gerust om meer informatie

Bent u op zoek naar bandfilters? U kunt voor vrijblijvend advies contact opnemen met onze specialisten uit Willemstad, nabij Dordrecht. Naast alles omtrent vloeistoffiltratie hebben wij ook ruime ervaring met nevelfiltratie en luchtfiltratie én kunt u bij ons terecht voor losse onderdelen, zoals filterhuizen. U bereikt ons door te bellen naar 0168 47 30 30 of door een e-mail te sturen naar info@ecotax.nl. Wij staan u graag te woord.

Veelgestelde vragen

Wat is de capaciteit van een bandfilter?

De capaciteit hangt af van de viscositeit van de vloeistof, vuillast en filterfijnheid. We gaan graag met u in gesprek over het specifieke process.

Over het algemeen is de capaciteit van bandfilters tussen de 50 en 1000 L/min.

Wat kan een bandfilter allemaal filteren?

Standaard kan een bandfilter allerlei hoog viscose vloeistoffen filteren, denk hierbij aan: afvalwater, koelemulsie, oplosmiddelen of (warme) olie.

Daarnaast zijn er ook veel toepassingen in combinatie met een vlokken installaties.

Wat kost het filterpapier?

Het filtermedium voor een bandfilter is over het algemeen erg voordelig, het is het goedkoopste filtermedium wat we kunnen aanbieden.

Bij een eindeloze bandfilter hoeft u geen papier te wisselen.

Hoe installeer ik een bandfilter?

Een bandfilter wordt over het algemeen op de grond geplaatst. Er zijn drie stromen waar u rekening mee moet houden:

  • Vervuilde vloeistof in
  • Schone vloeistof uit
  • Vaste stof (en papier) uit
filtertechniek personeel 2

Ontvang een vrijblijvend adviesgesprek over filtertechniek

logo-ecotax-roodwit Created with Sketch.

Steenpad 13
4797SG Willemstad
The Netherlands