×

Bandfilter

Grote vuillast, weinig onderhoud

Werking Bandfilter

Een bandfilter werkt met een band waar een vloeistof op geleid wordt. De vloeistof loopt door de band heen en de vaste delen blijven achter. De filterband kan van papier, viscose of kunststof gemaakt zijn. Een bandfilter zorgt zelf voor de aanvoer van een filtermedium (doek), waardoor u er weinig omkijken naar heeft.

 

Soorten Bandfilters

We kennen in eerste instantie 2 soorten bandfilters. Dit zijn de scheefbedbandfilter en de vlakbedbandfilter. Het verschil tussen beide installaties vinden we terug in de opstelling van de filterband in de machine. Bij een scheefbedbandfilter staat de filterband licht diagonaal en bij een vlakbedbandfilter is deze horizontaal gemonteerd.

Onze bandfilters zijn ontwikkeld om alle soorten vloeistof te filtreren onafhankelijk van de vervuilingsgraad, dikte (viscositeit) en de aangeboden hoeveelheid (het debiet). Ook bij een wisselend aanbod van bovenstaande parameters blijft de installatie perfect functioneren. Dit komt omdat er bij de ontwikkeling van dit Zwitserse bandfilter bijzondere aandacht is besteed aan: kwaliteit, bedrijfszekerheid, economisch rendabel, eenvoud en flexibiliteit.

Daarnaast kan er onderscheid gemaakt worden in een eindeloosbandfilter of een papierbandfilter.

 

Scheefbedbandfilter

Dit filter is bijzonder geschikt voor filtratie van relatief grote vervuiling van niet al te grote hoeveelheden vloeistof. Naast de lage onderhoudskosten heeft het scheefbedbandfilter nog een voordeel: U kunt met dit filter vast materiaal in vrij droge vorm afscheiden van een vloeistof met een heel laag spoelwaterverbruik. Deze installatie is verkrijgbaar als eindloosbandfilter waardoor u bijna geen onderhoudskosten heeft. Verder kan deze machine uitgevoerd worden in metaal of kunststof.

 

Vlakbedbandfilter

De werking van een vlakbedbandfilter lijkt op die van een scheefbedbandfilter. De vloeistof wordt echter niet aan het begin van de band op gespoten, maar in het midden op het horizontale doek en zakt gefilterd naar beneden. Vlakbedbandfilters hebben een filtervlies wat als filtermedium dient. Dit vlies zit op een rol en kan een totale lengte van 300 meter bevatten. Automatisch wordt er schoon vlies in de installatie gehaald en wordt het vervuilde in een containerbak getransporteerd. De filterrollen zijn in diverse fijnheden verkrijgbaar en zijn teruggerekend per m² zeer voordelig in vergelijking tot andere filtermedia. Bij een gemiddelde vervuiling hoeft u een filterrol van 300 meter slechts eens in de 3 maanden te vervangen. Ecotax Filtertechniek heeft alle filtervliezen op voorraad.

Veelgestelde vragen

Wat is de capaciteit van een bandfilter?

De capaciteit hangt af van de viscositeit van de vloeistof, vuillast en filterfijnheid. We gaan graag met u in gesprek over het specifieke process.

Over het algemeen is de capaciteit van bandfilters tussen de 50 en 1000 L/min.

Wat kan een bandfilter allemaal filteren?

Standaard kan een bandfilter allerlei hoog viscose vloeistoffen filteren, denk hierbij aan: afvalwater, koelemulsie, oplosmiddelen of (warme) olie.

Daarnaast zijn er ook veel toepassingen in combinatie met een vlokken installaties.

Wat kost het filterpapier?

Het filtermedium voor een bandfilter is over het algemeen erg voordelig, het is het goedkoopste filtermedium wat we kunnen aanbieden.

Bij een eindeloze bandfilter hoeft u geen papier te wisselen.

Hoe installeer ik een bandfilter?

Een bandfilter wordt over het algemeen op de grond geplaatst. Er zijn drie stromen waar u rekening mee moet houden:

  • Vervuilde vloeistof in
  • Schone vloeistof uit
  • Vaste stof (en papier) uit
ecotax producten in werking 2 ecotax producten in werking XBF DFO2 filtertechniek product bandfilter 2 ecotax producten in werking 3 bandfilter 3 Ecotax XBF TOF2

Meer informatie?

Al 25 jaar is Ecotax Filtertechniek uw aanspreekpunt voor een schone werkplaats. Samenwerken met ons betekent ook kiezen voor ervaring.

filtertechniek personeel 2

Ontvang een vrijblijvend adviesgesprek over filtertechniek

logo-ecotax-roodwit Created with Sketch.

Steenpad 13
4797SG Willemstad
The Netherlands