Bandfilters

We kennen in eerste instantie 2 soorten bandfilters. Dit zijn de scheefbedbandfilter en de vlakbedbandfilter. Het verschil tussen beide installaties vinden we terug in de opstelling van de filterband in de machine. Bij een scheefbedbandfilter staat de filterband licht diagonaal en bij een vlakbedbandfilter is deze horizontaal gemonteerd.

Onze bandfilters zijn ontwikkeld om alle soorten vloeistof te filtreren onafhankelijk van de vervuilingsgraad, dikte (viscositeit) en de aangeboden hoeveelheid (het debiet). Ook bij een wisselend aanbod van bovenstaande parameters blijft de installatie perfect functioneren. Dit komt omdat er bij de ontwikkeling van dit Zwitserse bandfilter bijzondere aandacht is besteed aan: kwaliteit, bedrijfszekerheid, economisch rendabel, eenvoud en flexibiliteit.

Scheefbedbandfilter

Dit filter is bijzonder geschikt voor filtratie van relatief grote vervuiling van niet al te grote hoeveelheden vloeistof. Naast de lage onderhoudskosten heeft het scheefbedbandfilter nog een voordeel: U kunt met dit filter vast materiaal in vrij droge vorm afscheiden van een vloeistof met een heel laag spoelwaterverbruik. Deze installatie is verkrijgbaar als eindloosbandfilter waardoor u bijna geen onderhoudskosten heeft. Verder kan deze machine uitgevoerd worden in metaal of kunststof.

Vlakbedbandfilter

De werking van een vlakbedbandfilter lijkt op die van een scheefbedbandfilter. De vloeistof wordt echter niet aan het begin van de band er op gespoten, maar in het midden op het horizontale doek en zakt gefilterd naar beneden. Vlakbedbandfilters hebben een filtervlies wat als filtermedium dient. Dit vlies zit op een rol en kan een totale lengte van 300 meter bevatten. Automatisch wordt er schoon vlies in de installatie gehaald en wordt het vervuilde in een containerbak getransporteerd. De filterrollen zijn in diverse fijnheden verkrijgbaar en zijn teruggerekend per m² zeer voordelig in vergelijking tot andere filtermedia. Bij een gemiddelde vervuiling hoeft u een filterrol van 300 meter slechts eens in de 3 maanden te vervangen. Ecotax Filtertechniek heeft alle filtervliezen op voorraad. Tot slot ziet u hieronder het aanbod van de vlakbedbandfilters.

Bandfilters