×

Vloeistoffiltratie

Ecotax Filtertechniek heeft ruim 25 jaar ervaring in vloeistoffiltratie. We zijn uw specialist voor het filteren van vloeistoffen uit vloeistofstromen. Naast diverse standaard oplossingen bieden we nog veel meer. We ontwikkelen indien gewenst een passend vloeistoffilter voor uw klantspecifieke situatie. Zo bent u zeker van een goed filtersysteem dat efficiënt te werk gaat. Bij Ecotax Filtertechniek bent u aan het juiste adres voor vloeistoffiltratie.

Vloeistoffiltratie: verschillende oplossingen

Als ervaren specialist in het filteren van vloeistoffen bieden we een ruim assortiment aan vloeistoffilters. Diverse separatoren voor verschillende toepassingen. We leveren enkel producten van hoogwaardige kwaliteit. Onze diverse vloeistoffilters wordt voor diverse branches toegepast. Van farmacie tot chemie en andere industriële bedrijven.

Ruim assortiment voor vloeistoffiltratie

Ecotax heeft een ruim assortiment. Hierin vindt u alles wat u nodig heeft op het gebied van filtertechniek. Zo ook voor het filteren van vloeistoffen. Bekijk onze verschillende oplossingen:

 1. Bandfilters
 2. Olieskimmers
 3. Magneetfilters
 4. Filterhuizen
 5. Filtermedia
 6. Zelfreinigende filters
 7. Zeefbochten

Met een bandfilter wordt het vloeistof door een band geleid. De vaste delen blijven in dit geval achter. Een bandfilter vergt weinig controle. De olieskimmers verwijderen de drijvende bovenlaag van een vloeistof. In dit geval wordt de olie van een vloeistof gescheiden. Magneetfilters zijn een revolutionaire oplossing voor de behandeling van vloeistoffen. De magnetische velden filteren de metaaldelen eruit.

Filtermedia zijn, in de meeste gevallen, geschikt voor eenmalig gebruik. Een aantal filtermedia zijn uitwasbaar en daardoor geschikt om vaker te gebruiken. Bij Ecotax kunt u terecht voor filterzakken van polyester, polypropyleen en nylon, in verschillende fijnheden en met verschillende lengtes. Filterkaarsen nodig? Deze zijn verkrijgbaar met absoluut of nominaal filters.

Een voorbeeld van een herbruikbaar filtermedium is de WedgeWire. Dit is een filterscherm dat u zelf kunt afwassen. Het is toepasbaar voor voorfiltratie, zeefbochten en voor het vervangen van een zak in een zakkenfilter.

De voordelen van vloeistoffiltratie door Ecotax

Bij Ecotax kiest u voor kwaliteit. Uw tevredenheid vinden we heel belangrijk. We hebben een ruim assortiment aan filters en andere separaten. Voor uw situatie ontwikkelen we een filter oplossing op maat. We werken met een eigen installatie- en onderhoudsteam. Creëer een schone werkomgeving.

Voor vrijblijvend advies op maat kunt u contact opnemen. Naast vloeistoffiltratie hebben we ook alles in huis voor nevel filtratie en luchtfiltratie. De oplossing voor ieder bedrijf!

  Ontvang een vrijblijvend adviesgesprek over filtertechniek

  Steenpad 13
  4797SG Willemstad
  The Netherlands