×

Een vloeistoffilter op maat

Vloeistoffilter

Bent u op zoek naar een vloeistoffilter dat geschikt is voor vloeistoffen uit diverse vloeistofstromen? Ecotax Filtertechniek heeft ruim 25 jaar ervaring in industriële vloeistoffiltratie. Wij denken graag met u mee over oplossingen op maat. Wij hebben voor u een vloeistoffilter die specifiek past bij uw situatie. Wij bieden garantie van een goed vloeistoffilter dat elke vloeistof op de juiste manier kan filtreren.

Vloeistoffilter: op een goede manier uw vloeistof filtreren

Een vloeistoffilter is ontworpen om onzuiverheden in vloeistof gemakkelijk te verwijderen. Voor elke mate van vervuiling hebben wij een gepaste oplossing. Onze vloeistoffilters worden toegepast in verschillende branches. In de farmacie, de chemie en in diverse andere industriële bedrijven gebruiken ze onze systemen voor vloeistoffiltratie. Onze filters zijn speciaal gemaakt om elke denkbare vloeistof te filtreren in industriële toepassingen. Wat de vervuilingsgraad, viscositeit en de aangeboden hoeveelheid (het debiet) ook is; wij kijken graag met u naar een passende oplossing.

Welk vloeistoffilter heeft u nodig?

Als ervaren specialist in het filtreren van vloeistof bieden we een ruim assortiment aan vloeistoffilters aan. U vindt bij ons alles wat u nodig heeft op het gebied van industriële vloeistoffiltratie en het filteren van vloeistof, zoals:

  1. Bandfilters

Een bandfilter werkt met een band waar een vloeistof op geleid wordt. De vloeistof loopt door de band heen en de vaste delen blijven achter. De filterband kan van papier, viscose of kunststof gemaakt zijn.

  1. Olieskimmers

Met een olieskimmer kunt u de (drijvende) bovenlaag van een vloeistof op een gemakkelijke manier filtreren of verwijderen. De meest gebruikte toepassing is het afscheiden van olieresten op water of uit koelemulsie.

  1. Magneetfilters

Een revolutionair product op het gebied van geavanceerde (koel)vloeistofbehandeling is de magneetfilter. Een magneetfilter verwijdert deeltjes tot kleiner dan 1 micron uit verschillende vloeistoffen. Deze technologie is ook goed toepasbaar om metaaldeeltjes te filteren.

  1. Filterhuizen

Wij leveren filterbehuizingen in vele maten en stijlen. Deze behuizingen worden gebruikt voor zakfilters, patroonfilters of zeefmanden. De behuizingen kunt u gemakkelijk gebruiken, schoonmaken en vervangen.

  1. Filtermedia

Veel filtermedia zijn voor eenmalig gebruik, maar er zijn uitzonderingen. Voor bepaalde filterfijnheden en stoffen heeft u de keuze voor een uitwasbaar medium.

  1. Een zelfreinigend vloeistoffilter

Een zelfreinigend vloeistoffilter is een volautomatisch filter dat speciaal ontwikkeld is om vloeistofstromen (vanaf 25 m³/uur tot 900 m³/uur) te filtreren. Hierbij wordt het filterelement door de installatie zelf gereinigd. In deze zelfreinigende industriële filters zitten geen filterelementen die vervangen dienen te worden.

  1. Zeefbochten

Bij zeefbochten wordt er gebruikgemaakt van zwaartekracht in een vloeistofstroom. Dit wordt uitgevoerd door een speciaal zeefdoek. De vaste stof wordt geremd en vervolgens aan elkaar geplakt zoals een sneeuwbaleffect.

Kies voor hoogwaardige kwaliteit en service bij industriële vloeistoffiltratie

Bij Ecotax Filtertechniek in Willemstad, vlakbij Dordrecht, hechten we waarde aan kwaliteit en service. U bent bij ons dan ook verzekerd van industriële filters van uitstekende kwaliteit. Wij bieden een oplossing op maat van uw specifieke situatie omtrent industriële vloeistoffiltratie.

Neem contact met ons op voor meer informatie over het filtreren van vloeistof

Bent u voor industriële vloeistoffiltratie op zoek naar oplossingen? Of wilt u meer informatie over het filtreren van vloeistof? Neem dan voor vrijblijvend advies contact met ons op. Wist u dat wij binnen ons assortiment ook de filterdoek hebben? Vul het contactformulier in, stuur een e-mail naar info@ecotax.nl of bel naar 0168 47 30 30. Wij helpen u graag aan meer informatie over de vloeistoffilter.

filtertechniek personeel 2

Ontvang een vrijblijvend adviesgesprek over filtertechniek

logo-ecotax-roodwit Created with Sketch.

Steenpad 13
4797SG Willemstad
The Netherlands