×

Vloeistoffiltratie op maat van Ecotax Filtertechniek

Ecotax Filtertechniek: 25 jaar ervaring in vloeistoffiltratie

Bent u op zoek naar een filter voor vloeistoffen uit diverse vloeistofstromen? Wij van Ecotax Filtertechniek hebben ruim 25 jaar ervaring in vloeistoffiltratie. Wanneer u een probleem ervaart denken wij graag met u mee en zoeken wij een oplossing op maat. Voor elke klant hebben wij een passend filter dat past bij uw situatie. Al onze producten zijn van hoge kwaliteit en daardoor kunnen wij een goed filtersysteem garanderen.

Vloeistoffiltratie: voor elk probleem een oplossing

Heeft u te maken met een vloeistofprobleem? Wij hebben voor elke hoeveelheid vervuiling een oplossing. Onze diverse vloeistoffilters worden in veel verschillende branches toegepast. Van farmacie tot chemie en andere industriële bedrijven. Onze filters zijn speciaal gemaakt om alle soorten vloeistoffen te filteren. Wat de vervuilingsgraad, viscositeit en de aangeboden hoeveelheid (het debiet) ook is, wij kijken graag met u mee naar een passende oplossing.

Groot assortiment voor vloeistoffiltratie

Als ervaren specialist in het filteren van vloeistoffen bieden we een ruim assortiment aan vloeistoffilters. Hieronder leest u alles wat u nodig heeft op het gebied van het filteren van vloeistoffen.

1. Bandfilters

Een bandfilter werkt met een band waar een vloeistof op geleid wordt. De vloeistof loopt door de band heen en de vaste delen blijven achter. De filterband kan van papier, viscose of kunststof gemaakt zijn.

2. Olieskimmers

Bij een olieskimmer wordt de (drijvende) bovenlaag van een vloeistof op een gemakkelijke manier verwijderd. De meest gebruikte toepassing is het afscheiden van olieresten op water of uit koelemulsie.

3. Magneetfilters

Een revolutionair product op het gebied van geavanceerde (koel)vloeistofbehandeling is de magneetfilter. Een magneetfilter verwijdert deeltjes tot kleiner dan 1 micron uit verschillende vloeistoffen.

4. Filterhuizen

Wij leveren filterbehuizingen in vele maten en stijlen. Deze behuizingen worden gebruikt voor zakfilters, patroonfilters of zeefmanden. De behuizingen zijn eenvoudig, gemakkelijk te gebruiken, schoon te maken of te vervangen.

5. Filtermedia

Veel filtermedia zijn voor eenmalig gebruik, maar er zijn uitzonderingen. Voor bepaalde filterfijnheden en stoffen is er de keuze voor een uitwasbaar medium.

6. Zelfreinigende filters

Een zelfreinigend vloeistoffilter is een volautomatisch filter dat speciaal ontwikkeld is om vloeistofstromen (vanaf 25 m³/uur tot 900 m³/uur) te filtreren, waarbij het filterelement door de installatie zelf wordt gereinigd. In het zelfreinigend filter zitten geen filterelementen die vervangen dienen te worden.

7. Zeefbochten

Bij zeefbochten wordt er gebruik gemaakt van zwaartekracht in een vloeistofstroom. Dit wordt uitgevoerd door een speciaal zeefdoek. De vaste stof wordt geremd en vervolgens aan elkaar geplakt zoals een sneeuwbaleffect.

Beste kwaliteit en service

Bij Ecotax Filtertechniek vinden we kwaliteit en service erg belangrijk. Wij leveren dan ook enkel producten van hoogwaardige kwaliteit. Voor elke situatie omtrent vloeistoffiltratie ontwikkelen we een oplossing op maat. Als team van Ecotax Filtertechniek denken we dan ook graag mee wat de beste producten voor u kunnen zijn. Daarnaast kunnen wij diverse tests uitvoeren, zodat we er zeker van zijn dat het product het beste is voor u.

Contact Ecotax Filtertechniek

Bent u op zoek naar oplossingen voor vloeistoffiltratie? U kunt voor vrijblijvend advies contact opnemen. Naast vloeistoffiltratie hebben wij ook ruime ervaring met alles omtrent nevelfiltratie en luchtfiltratie. U kunt contact met ons opnemen via het contactformulier, een e-mail sturen of bellen naar 0168-473030.

  filtertechniek personeel 2

  Ontvang een vrijblijvend adviesgesprek over filtertechniek

  logo-ecotax-roodwit Created with Sketch.

  Steenpad 13
  4797SG Willemstad
  The Netherlands