×

Een vloeistoffilter op maat

25 jaar ervaring in industriële vloeistoffiltratie

Bent u op zoek naar een vloeistoffilter dat geschikt is voor vloeistoffen uit diverse vloeistofstromen? Schakel dan Ecotax Filtertechniek in. Wij hebben namelijk ruim 25 jaar ervaring in industriële vloeistoffiltratie. Wanneer u een probleem ervaart, denken wij graag met u mee en zoeken wij een oplossing op maat. Voor elke klant hebben wij een passend vloeistoffilter dat past bij de situatie. Al onze industriële filters zijn van hoogwaardige kwaliteit en daardoor kunnen wij een goed vloeistoffilter garanderen dat elke vloeistof op de juiste manier kan filtreren.

Voor elk probleem een oplossing met een vloeistoffilter

Heeft u te maken met een vloeistofprobleem? Wij hebben voor elke hoeveelheid vervuiling een oplossing. Onze diverse vloeistoffilters worden in veel verschillende branches toegepast. In de farmacie, de chemie en in diverse andere industriële bedrijven gebruiken ze onze systemen voor vloeistoffiltratie. Onze filters zijn speciaal gemaakt om elke denkbare vloeistof te filtreren in industriële toepassingen. Wat de vervuilingsgraad, viscositeit en de aangeboden hoeveelheid (het debiet) ook is, wij kijken graag met u naar een passende oplossing.

Welk vloeistoffilter heeft u nodig?

Als ervaren specialist in het filtreren van vloeistof bieden we een ruim assortiment aan vloeistoffilters aan. Hieronder leest u alles wat u nodig heeft op het gebied van industriële vloeistoffiltratie.

  1. Bandfilters

Een bandfilter werkt met een band waar een vloeistof op geleid wordt. De vloeistof loopt door de band heen en de vaste delen blijven achter. De filterband kan van papier, viscose of kunststof gemaakt zijn.

  1. Olieskimmers

Met een olieskimmer kunt u de (drijvende) bovenlaag van een vloeistof op een gemakkelijke manier filtreren of verwijderen. De meest gebruikte toepassing is het afscheiden van olieresten op water of uit koelemulsie.

  1. Magneetfilters

Een revolutionair product op het gebied van geavanceerde (koel)vloeistofbehandeling is de magneetfilter. Een magneetfilter verwijdert deeltjes tot kleiner dan 1 micron uit verschillende vloeistoffen.

  1. Filterhuizen

Wij leveren filterbehuizingen in vele maten en stijlen. Deze behuizingen worden gebruikt voor zakfilters, patroonfilters of zeefmanden. De behuizingen zijn eenvoudig, gemakkelijk te gebruiken, schoon te maken of te vervangen.

  1. Filtermedia

Veel filtermedia zijn voor eenmalig gebruik, maar er zijn uitzonderingen. Voor bepaalde filterfijnheden en stoffen is er de keuze voor een uitwasbaar medium.

  1. Een zelfreinigende vloeistoffilter

Een zelfreinigend vloeistoffilter is een volautomatisch filter dat speciaal ontwikkeld is om vloeistofstromen (vanaf 25 m³/uur tot 900 m³/uur) te filtreren, waarbij het filterelement door de installatie zelf wordt gereinigd. In deze zelfreinigende industriële filters zitten geen filterelementen die vervangen dienen te worden.

  1. Zeefbochten

Bij zeefbochten wordt er gebruikgemaakt van zwaartekracht in een vloeistofstroom. Dit wordt uitgevoerd door een speciaal zeefdoek. De vaste stof wordt geremd en vervolgens aan elkaar geplakt zoals een sneeuwbaleffect.

Kies voor hoogwaardige kwaliteit en service

Bij Ecotax Filtertechniek in Willemstad, vlak bij Dordrecht, vinden we kwaliteit en service erg belangrijk. Wij leveren dan ook enkel industriële filters van hoogwaardige kwaliteit. Voor elke situatie omtrent industriële vloeistoffiltratie ontwikkelen we een oplossing op maat. Als team denken we dan ook graag mee wat de beste producten voor u kunnen zijn. Daarnaast voeren we graag diverse tests uit, zodat we er zeker van zijn dat het product het beste is voor u.

Neem contact met ons op

Bent u op zoek naar oplossingen voor industriële vloeistoffiltratie? Neem dan voor vrijblijvend advies contact met ons op. Naast vloeistoffiltratie hebben wij ook ruime ervaring met alles omtrent nevelfiltratie en luchtfiltratie. Vul het contactformulier in, stuur een e-mail naar info@ecotax.nl of bel naar 0168 47 30 30. Wij staan u graag te woord.

filtertechniek personeel 2

Ontvang een vrijblijvend adviesgesprek over filtertechniek

logo-ecotax-roodwit Created with Sketch.

Steenpad 13
4797SG Willemstad
The Netherlands