×

Spuitgieten

Spuitgieten is een proces waarbij gesmolten metalen zoals aluminium, zink of magnesium onder hoge druk in een matrijsholte worden geperst. Tijdens dit proces komen grote hoeveelheden olienevel en olierook vrij, deze bestaan uit kleverige deeltjes die gevormd worden uit het oplossingsmiddel en de zuigerkoelolie.

De eerste uitdaging is om de mist en rook gevulde wolk af te vangen, die uit de spuitgietmachine stroomt. Een goed ontworpen afzuigkap kan daarbij helpen, om vervolgens een capabele filteroplossing er achter te plaatsen.

De smering is een bron van olierook die in de vormholte wordt gespoten. Het wordt vaak lossingsmiddel genoemd en bevat verschillende minerale oliën, grafiet, petroleum en natuurlijke wassen enz. Een andere bron van olierook is de injectie van het gesmolten metaal dat door de injectiehuls plaatsvindt (zuigersmering). Samen creëren deze bronnen een taak die te zwaar is voor de meeste filterunits. Het is niet ongebruikelijk dat een middelgrote spuitgietmachine elk jaar meer dan 1000 kg kleverige, vuile deeltjes in de lucht verspreidt. Stelt u zich eens voor wat al die vuile lucht doet met uw bedrijf en uw medewerkers. Onze uitgebreide ervaring in het ontwerpen van afzuigkappen die de lucht effectief opvangen, dit minimaliseert ook de grootte van de filtereenheid. Als er elders in uw pand warmte nodig is, kunt u de afgezogen lucht gebruiken. Energieslim en gezond – precies zoals we het graag hebben!

filtertechniek personeel 2

Ontvang een vrijblijvend adviesgesprek over filtertechniek

logo-ecotax-roodwit Created with Sketch.

Steenpad 13
4797SG Willemstad
The Netherlands