×

Lassen (Droge toepassingen)

Bij het verspanen zonder koelmiddel of olie of tijdens diverse laswerkzaamheden zal de verontreiniging in de lucht gekenmerkt worden als droge stof of rook. Wanneer een stoffilterunit wordt gecombineerd met de uitgebreide ervaring die we hebben opgedaan gedurende de 25 jaar dat we op de markt zijn, geloven we dat onze oplossing de beste is die u kunt krijgen!

Droge stof- of rookverontreiniging in de lucht ontstaat tijdens processen zoals: lassen, droog slijpen of draaien van metaal, stralen, vlamspuiten, lasersnijden, plasmasnijden, maar ook tijdens diverse bewerkingen binnen de medische en keramische industrie. Al deze toepassingen hebben één ding gemeen; ze moeten allemaal worden aangesloten op een betrouwbaar filtersysteem om een ​​goede werkomgeving te krijgen en schadelijke gezondheidsrisico’s te voorkomen.

Een stoffilter zorgt niet alleen voor een gezondere werkomgeving voor de machinist of lasser, maar kan ook kosten besparen door de proceslucht na filtering recyclebaar te maken. De cartridges zijn zorgvuldig geselecteerd om perfect bij elke toepassing te passen. De stoffiltereen is uitgerust met een automatisch zelfreinigend regelsysteem dat de levensduur van de cartridges verlengt. In gevallen waarin het proces als explosief wordt beschouwd, kan A•dust worden ontworpen om te voldoen aan de ATEX-normen. Het team ons team en onze vertegenwoordigers helpen u graag met stofanalyse, dimensionering van de filterunit en kanalen, het selecteren van de juiste afzuigapparatuur en afvalverwerkingssystemen.

 

 

Doordat er Koelsmeermiddel of olie op de vaak warme en roterende producten of gereedschap gespoten wordt, ontstaat er nevel of mist in de machines. Deze damp verplaatst zich door kieren en het openen van de machine door uw werkplaats waardoor de werknemers in deze vervuilde lucht inademen en dit schade aan de gezondheid kan veroorzaken.

Naast dat het voor de gezondheid van u en uw collega’s belangrijk is een schone werkomgeving te creëren is het voor effectiviteit van uw proces belangrijk dat machines optimaal blijven werken. Daarom is belangrijk om uw koelsmeermiddelen of olie te filteren. Dit kan gedaan worden door het gebruik van skimmers of bandfilters.

filtertechniek personeel 2

Ontvang een vrijblijvend adviesgesprek over filtertechniek

logo-ecotax-roodwit Created with Sketch.

Steenpad 13
4797SG Willemstad
The Netherlands