×

Projecten

Al ons werk in beeld

Filter oplossingen

Onze projecten

meerdere filtermistenFiltermist 4directe montageFiltermist 3Filtermist 2Filtermist 5

Installatie van filtermist

Met ons ervaren installatie- en serviceteam plaatsen en onderhouden we filtermisten in de hele Benelux. Sinds onze start in 1994 hebben we meer dan 4.000 filtermistsystemen geleverd. Veel systemen worden onderhouden door de gebruiker, maar u kunt de volledige installatie ook preventief en correctief laten onderhouden door Ecotax Filtertechniek.

Ecotax XBF 2frituur oliefilterEcotax XBF

Hot Frying Oil

Er werd ons een uitdaging gesteld: frituurolie filteren bij een temperatuur van 180 graden.

Polymeerstation

Vlokkeninstallatie

Soms wordt er met een toevoeging aan de te filteren vloeistof gewerkt. Deze toevoeging bindt aan de uit te filteren stof om deze zodoende makkelijker te kunnen filteren. Voor een klant hebben we een polymeer-menginstallatie ontworpen waarin een doseertank, mengtank, spoeltank en bandfilter zijn opgenomen.

eindloze band

Aanpassing van bandfilter

Na een haalbaarheidsstudie hebben we een bestaand bandfilter omgebouwd naar een eindeloze bandfilter. Dit om te voorkomen dat er papierdoek bij het residu kwam, waardoor het residu nu als groenafval kan worden afgevoerd.

aanpassing op locatie

Aanpassing van bandfilter

Na een haalbaarheidsstudie hebben we een bestaand bandfilter omgebouwd naar een eindeloze bandfilter. Dit om te voorkomen dat er papierdoek bij het residu kwam, waardoor het residu nu als groenafval kan worden afgevoerd.

tabakfilter

Biologisch bestrijdingsmiddel

Een specialistisch bedrijf dat gebruikmaakt van tabak bij de productie van biologische bestrijdingsmiddelen, gebruikt een speciaal ontworpen filterinstallatie van Ecotax Filtertechniek om in batches van 200 liter vloeistof te filteren.

OS1SSOS1SS tekening 2

Coaliserend filter

Voor een processtroom was behoefte aan een olieafscheider. Wegens de nauwe inbouwmaten in de ruimte is een speciaal filter ontworpen.

Glasvezel filtratie

Glasvezel uit koelwater

Een gerenommeerd glaswolproductiebedrijf heeft ons gevraagd om te adviseren bij de installatiebouw. Het doel: glasvezeldeeltjes tot 40 micron uit de grote hoeveelheden koelwater filteren. Er is gekozen voor twee grote bandfilterinstallaties die werken met een papierband. Het koelwater kan nu keer op keer worden hergebruikt.

Compressor afzuiging

Compressor afzuiging

Bij ons bedrijf hebben we ook compressorafzuiging voor nevel ontwikkeld met een op maat gemaakte connector.

Trotse opdrachtgevers

  • Leitz logo
  • Unispray logo
  • Dorr logo
  • Vdl logo
  • Bakon logo
  • Marel logo
  • Frencken logo
  • PMI logo
  • Unisign logo
filtertechniek personeel 2

Ontvang een vrijblijvend adviesgesprek over filtertechniek

logo-ecotax-roodwit Created with Sketch.

Steenpad 13
4797SG Willemstad
The Netherlands