×

Productverbeteringen Filtermist

15 juni 2023 3 min. Leestijd

Verbeteringen Filtermist assortiment

Recentelijk zijn er diverse verbeteringen doorgevoerd aan het Filtermist assortiment, waaronder het veranderen van de trommelaansluiting op de S-serie en het vervangen van plastic clips op de na-filters door metalen clips.

Wilt u meer weten over de assortiment wijzigingen, lees dan verder!

 

Wijziging trommelaansluiting

De Filtermist S-serie units maken momenteel gebruik van een klem-bus om de trommel aan de motorschacht te bevestigen. Deze methode wordt gebruikt sinds de introductie van het S-serie assortiment, waarbij het doel van dit verbindingssysteem was om een herhaalbare en betrouwbare manier te bieden om een positieve verbinding en voortdurend evenwicht van de trommel te garanderen.

Echter kwam er steeds meer feedback binnen waarin duidelijk werd dat het lastig is om hierdoor service te verlenen aan de installaties.

Als gevolg hiervan veranderen we de bevestigingsmethode naar een conische kraagopstelling, zoals gebruikt voor het FX-assortiment van units. Dit is een beproefde methode die al vele jaren wordt gebruikt bij andere units, waaronder de vorige versies van de S-serie (de FX2000/2002 & FX3002). Om deze methode te kunnen implementeren, worden alle motoren van 0,18 kW en 0,55 kW voorzien van een spiebaan en spie. Deze nieuwe motoren worden vanaf maart 2023 geleidelijk ingevoerd. Door de spiebaan en spie te hebben, kunnen de motoren worden gebruikt voor zowel de nieuwe als de oude bevestigingsmethoden – verwijder eenvoudigweg de spie als deze wordt gebruikt met een klem-bus.

 

Nieuwe na-filter clips

We hebben de plastic clips van de na-filters vervangen door metalen clips omdat we meldingen kregen van gebroken bevestigingsclips. De nieuwe clips zijn sterker, duurzamer en hebben een langere levensduur.

filtertechniek personeel 2

Ontvang een vrijblijvend adviesgesprek over filtertechniek

logo-ecotax-roodwit Created with Sketch.

Steenpad 13
4797SG Willemstad
The Netherlands