×

NEN aanbevelingen voor mondkapjes

20 mei 2020 8 min. Leestijd

NEN heeft een document met aanbevelingen gepubliceerd, een NEN-spec, voor niet-medische mondkapjes. Wat is het ontwerp? Welk materiaal is geschikt en hoe maak je zelf een mondkapje? Hoe gebruik je het? Hoe kan het mondkapje worden gereinigd? Of hoe verpak je als fabrikant het mondkapje en welke informatie moet dan worden meegeleverd met het product?

Onderwerpen die bijvoorbeeld aan de orde komen zijn: welk type textiel is het meest geschikt? Op De NEN-spec geeft aanbevelingen voor het ontwerp, maakproces, gebruik en onderhoud van niet-medische mondkapjes. Het document is vrij beschikbaar bij NEN.

Het dragen van niet-medische mondkapjes is vanaf 1 juni 2020 verplicht in het openbaar vervoer. De Rijksoverheid heeft op 9 mei 2020 een factsheet gepubliceerd over het gebruik en maken van mondkapjes. Hierin wordt een voorbeeld gegeven hoe een niet-medisch mondkapje zelf kan worden gemaakt en op de juiste manier kan worden gebruikt. De NEN-spec ‘Niet-medische mond-neusmaskers’ geeft een verduidelijking voor zowel het maakproces als het gebruik en onderhoud. De aanbevelingen voor het maakproces zijn geschikt voor zowel zelfgemaakte als in serie vervaardigde mondkapjes.

Met de NEN-spec biedt NEN een snelle en praktische oplossing voor een specifieke behoefte van de maatschappij. Via het netwerk van normalisatie draagt NEN graag bij aan het snel op gang brengen van de samenleving en economie. Het heeft geen verplichtend karakter en is maximaal zes maanden geldig. De NEN-spec zal worden geactualiseerd als nieuwe inzichten of ontwikkelingen daarom vragen.

Downloaden en meer informatie

Direct naar het document: NEN-spec ‘Niet-medische mond-neusmaskers’

Voor meer informatie en downloaden van de NEN-spec ‘Niet-medische mond-neusmaskers’, zie www.nen.nl/niet-medisch-mondkapje

bron: https://www.nen.nl/Normontwikkeling/NENspec-nietmedischmondkapjes.html 

filtertechniek personeel 2

Ontvang een vrijblijvend adviesgesprek over filtertechniek

logo-ecotax-roodwit Created with Sketch.

Steenpad 13
4797SG Willemstad
The Netherlands