×

Filtermist in voedingsindustrie

23 augustus 2023 1 min. Leestijd

Case Study: Efficiënte Nevelafzuiging in de Food Industrie met de Filtermist

Achtergrond

In de voedingsindustrie is er vaak sprake van processen zoals het invetten van bakblikken of het afwerken van producten met een glans of sierlaag. Deze processen genereren nevel, wat de noodzaak voor een effectief afzuigsysteem vergroot.

Het Probleem

Sommige gebruikte olieën en vetten hebben de neiging om bij kamertemperatuur dik vloeibaar te worden of zelfs te stollen. Dit kan leiden tot verstoppingen in afzuigsystemen zoals de Filtermist, wat het rendement en de efficiëntie van het apparaat vermindert.

De Oplossing

Als reactie op dit probleem werd de ‘drum-heater’ geïntroduceerd. Deze wordt op de trommel van de Filtermist geplaatst en ingesteld op een temperatuur tussen de 80 en 150 graden. Hierdoor wordt de trommel verwarmd, waardoor de olie vloeibaar blijft en verstoppingen worden voorkomen. Het is cruciaal om de specifieke olie of het vet te testen om de optimale temperatuur te bepalen.

RVS

Voor toepassingen waar voedselveiligheid van het grootste belang is, kan de Filtermist geleverd worden in Roestvaststaal (RVS). Dankzij de eigenschappen van RVS – duurzaamheid, corrosiebestendigheid en hygiëne – is dit materiaal ideaal voor gebruik in de voedingsindustrie.

Conclusie

Door innovatieve oplossingen zoals de drum-heater en het aanbieden van een RVS-versie, heeft de Filtermist bewezen uiterst effectief te zijn in het aanpakken van de unieke uitdagingen in de voedingsindustrie. Regelmatig onderhoud en controle op slijtage blijven essentieel om optimale prestaties te garanderen.

 

 

filtertechniek personeel 2

Ontvang een vrijblijvend adviesgesprek over filtertechniek

logo-ecotax-roodwit Created with Sketch.

Steenpad 13
4797SG Willemstad
The Netherlands