×

CCC motoren op de Filtermist

17 maart 2023 4 min. Leestijd

Wat is een CCC motor?

CCC staat voor “China Compulsory Certification” en is een verplichte certificering die vereist is voor producten die op de Chinese markt worden verkocht. Het certificeringsproces omvat fabrieksaudits en tests en vereist dat producten voldoen aan de geldende regelgeving en normen in China.

Het CCC-certificaat is vergelijkbaar met het CE-certificaat in Europa, omdat beide certificaten aangeven dat het product voldoet aan de relevante veiligheids- en prestatienormen die vereist zijn om op de betreffende markt te worden verkocht.

Het CE-certificaat is ook een verplichte certificering voor producten die in de Europese Economische Ruimte (EER) worden verkocht, en het certificeringsproces omvat vergelijkbare vereisten en procedures als bij het CCC-certificeringsproces.

Het is belangrijk om op te merken dat de certificeringsprocessen voor CCC en CE niet identiek zijn en dat er specifieke verschillen kunnen zijn in de normen en vereisten voor elke certificering. Als je van plan bent om producten te verkopen in China of Europa, moet je ervoor zorgen dat je de specifieke vereisten begrijpt en dat je de benodigde certificeringen verkrijgt voordat je de producten op de markt brengt.

Moet ik nu een CCC of een CE motor kiezen?

Het hebben van een CCC-markering sluit een CE-markering niet uit en vice versa. Om te voldoen aan de vereisten van de respectievelijke markten, is het nodig om de relevante certificeringen afzonderlijk te verkrijgen. Er kunnen enige overlap zijn in de normen en vereisten voor beide markeringen, maar om te voldoen aan de specifieke vereisten van elke markt, is het nodig om de relevante markeringen afzonderlijk te verkrijgen.

 

Kan ik een Filtermist met een CCC motor naar China sturen als deel van mijn machine?

Het is mogelijk om een Filtermist met een CCC-gemarkeerde motor naar China te sturen als onderdeel van jouw machine. Om te voldoen aan de vereisten van de CCC-certificering, moet de gehele machine als een geheel worden getest en gecertificeerd.

Als de motor van jouw Filtermist geen CCC-certificering heeft, moet je de motor mogelijk vervangen door een CCC-gecertificeerde motor voordat je de machine naar China verzendt.

Het is belangrijk om de relevante wet- en regelgeving te raadplegen en de benodigde certificeringen te verkrijgen voordat je jouw machine naar China verzendt. Je kunt hierover meer informatie krijgen bij de Chinese autoriteiten of bij een gespecialiseerde certificeringsinstantie die je kan helpen bij het verkrijgen van de vereiste certificeringen.

Waarom kiest Filtermist voor een CCC motor?

Filtermist is een toonaangevende fabrikant van mistafscheiders voor de metaalbewerkingsindustrie. Het bedrijf hecht veel waarde aan de kwaliteit en veiligheid van hun producten, en daarom kiezen ze ervoor om CCC-gemarkeerde motoren te gebruiken in hun machines.

De CCC-certificering is een verplichte certificering voor producten die op de Chinese markt worden verkocht. Het certificeringsproces omvat audits en tests om ervoor te zorgen dat producten voldoen aan de relevante normen en veiligheidsvoorschriften in China. Door CCC-gemarkeerde motoren te gebruiken, kan Filtermist garanderen dat hun machines voldoen aan deze vereisten en dat ze veilig en betrouwbaar zijn voor gebruik in China.

Maar de keuze voor CCC-gemarkeerde motoren gaat verder dan alleen het voldoen aan de vereisten van de Chinese markt. Het helpt Filtermist ook om de kwaliteit en betrouwbaarheid van hun producten te waarborgen, zelfs in OEM-toepassingen waar hun mistafscheiders worden geïntegreerd in machines van andere fabrikanten.

Door CCC-gemarkeerde motoren te gebruiken, kan Filtermist ervoor zorgen dat hun producten breed inzetbaar zijn in verschillende toepassingen en markten, en dat ze voldoen aan de hoogste normen voor kwaliteit en veiligheid. Dit draagt bij aan de reputatie van het bedrijf als betrouwbare leverancier van hoogwaardige mistafscheiders voor de metaalbewerkingsindustrie.

In essentie kiest Filtermist voor CCC-gemarkeerde motoren omwille van hun inzetbaarheid, kwaliteit en veiligheid. Het stelt het ons in staat om hun producten te verkopen in de Chinese markt en het waarborgt de kwaliteit en betrouwbaarheid van hun producten, zelfs in OEM-toepassingen.

filtertechniek personeel 2

Ontvang een vrijblijvend adviesgesprek over filtertechniek

logo-ecotax-roodwit Created with Sketch.

Steenpad 13
4797SG Willemstad
The Netherlands