Dörr Kampen BV, al méér dan 20 jaar trouwe Filtermist klant!

Al méér dan 20 jaar neemt Dörr Kampen BV de Filtermist af bij Ecotax. Eerst de FX2000 en sinds 2014 de S400 en dit naar alle tevredenheid.

Sinds de oprichting in 1926 bouwt Dörr roestvast stalen machines en apparaten voor de gezondheidszorg, verpakkingsindustrie en grootkeuken. Standaard, maar veelal maatwerk. Van Ultrasoon-voorreinigingsapparatuur voor de Centrale Sterilisatie in ziekenhuizen tot bedpanspoelers, van kruikenmoeder tot infuuswarmkast. Van eenvoudige ontstapelmachines tot complexe inpaklijnen. Maar ook het grootkeuken meubilair gaat Dörr niet uit de weg.

Dörr bouwt de Filtermist nevelafscheiders in haar spuitcabines, een voor Nederland zeer specifiek product, voor een zeer specifieke en kleine markt.

Bij de ontwikkeling van haar spuitcabine zocht Dörr naar een methode om spraynevel op te vangen en te doen neerslaan. Het allereerste prototype was voorzien van een watergordijn. Dit bracht niet het gewenste resultaat en verbruikte erg veel water. Het tweede prototype werd voorzien van een nevelafscheider, hetgeen een verbluffend positief resultaat opleverde. Op detailniveau zijn nog wat aanpassingen doorgevoerd, maar de Filtermist nevelafscheider is gebleven.