Private Label

Vele klanten kiezen voor onze Ecotax filterhuizen voor het filteren van vloeistoffen. Mede door het gebruiksgemak, de lage kosten en het filteren van grote volumes met een compact filter (vloeroppervlak ca. 20×20 cm).

Ecotax levert direct uit voorraad en kan filterzakken leveren onder uw eigen ‘private label’. Hierdoor kunnen we ook uw onderdeel nummers of onderhoudsinstructies meenemen op het label.

Als u meer ruimte heeft en een onderhoudsvriendelijke oplossing zoekt kan volledig automatisch filteren met onze bandfilters een oplossing zijn. Neemt u contact op met ons op voor uitgebreide informatie, wij helpen u graag verder.

https://www.ecotaxfiltertechniek.nl/vloeistoffiltratie/olieskimmer/
Olifskimmers
Filterhuizen
Bandfilters

 

 

 

 

 

Ecotax aanwezig op de TechniShow 2018

Van 20 t/m 23 maart zullen wij aanwezig zijn als exposant op de TechniShow bij de Jaarbeurs in Utrecht. De Technishow is de belangrijkste beurs van de Benelux binnen ons vakgebied. Ecotax Filtertechniek is te vinden in Hal 12 met standnummer E052. Wij hopen u daar te zien!

Ecotax lanceert nieuwe website

Ecotax Filtertechniek is, zoals u misschien wel weet, bezig geweest aan een nieuwe website, en het resultaat mag er zijn!

Een betere vindbaarheid op Google en het navigeren op onze website is nu nog eenvoudiger! Wat wel gebleven is? De grote hoeveelheid technische informatie, alleen nog makkelijker te raadplegen!

Dörr Kampen BV, al méér dan 20 jaar trouwe Filtermist klant!

Al méér dan 20 jaar neemt Dörr Kampen BV de Filtermist af bij Ecotax. Eerst de FX2000 en sinds 2014 de S400 en dit naar alle tevredenheid.

Sinds de oprichting in 1926 bouwt Dörr roestvast stalen machines en apparaten voor de gezondheidszorg, verpakkingsindustrie en grootkeuken. Standaard, maar veelal maatwerk. Van Ultrasoon-voorreinigingsapparatuur voor de Centrale Sterilisatie in ziekenhuizen tot bedpanspoelers, van kruikenmoeder tot infuuswarmkast. Van eenvoudige ontstapelmachines tot complexe inpaklijnen. Maar ook het grootkeuken meubilair gaat Dörr niet uit de weg.

Dörr bouwt de Filtermist nevelafscheiders in haar spuitcabines, een voor Nederland zeer specifiek product, voor een zeer specifieke en kleine markt.

Bij de ontwikkeling van haar spuitcabine zocht Dörr naar een methode om spraynevel op te vangen en te doen neerslaan. Het allereerste prototype was voorzien van een watergordijn. Dit bracht niet het gewenste resultaat en verbruikte erg veel water. Het tweede prototype werd voorzien van een nevelafscheider, hetgeen een verbluffend positief resultaat opleverde. Op detailniveau zijn nog wat aanpassingen doorgevoerd, maar de Filtermist nevelafscheider is gebleven.

Ecotax beste distributeur Filtermist 2016

Filtermist houdt jaarlijks een onderzoek onder alle distributeurs wereldwijd en kent punten toe aan marketing materiaal, productkennis, service, eigen installatie teams en informatie op de website. Dit jaar kwamen met stip uit op nummer 1 in de test. En kregen daardoor dit mooie oorkonde!

Filtermist introduceert de S Fusion

De S Fusion van Filtermist verwijdert submicrondeeltjes door het combineren van een – speciaal ontwikkeld – synthetisch zelflozend filter en de bewezen centrifugale technologie van Filtermist.

De nieuwste aanwinst voor het assortiment van Filtermist is tot stand gekomen door te luisteren naar de wensen en behoeftes van de klant. De S Fusion biedt een effectief alternatief voor de vele verschillende procedures en producten die hedendaags worden toegepast voor het tegengaan van olienevel. Filtermist directeur, James Stansfield, legt uit: “Olienevel kan ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid van uw werknemers. Zij ademen het in of glijden uit door het olievliesje wat op de vloer ontstaat. Daarnaast vormt olienevel ernstig brandgevaar en kan het gevoelig apparatuur beschadigen.’’

Filtermist heeft bijna 50 jaar ervaring op het gebied van filtering. Het filteren van submicrondeeltjes afkomstig van olienevel staat nu een geruime tijd hoog op de agenda van Filtermist. Uitgebreide veldproeven hebben bewezen dat de S Fusion voor minstens 4000 uur een acceptabele luchtroom gegenereerd krijgt in een afgesloten ruimte.

Moderne hoge druk koelvloeistofsystemen vernevelen olie in duizenden submicrondeeltjes. De deeltjes weten minder efficiënte afzuigsystemen te omzeilen of blokkades te vormen in de traditionele filtercartridges. Terwijl de hedendaagse oplossingen voornamelijk grote dure apparaten omvatten met hoge onderhoudskosten, is de S Fusion compact, kostenefficiënt en kent het een laag onderhoud.

De S Fusion kan direct gemonteerd worden op de machine en neemt dus geen kostbare vloerruimte in beslag. Het systeem is gemaakt van special synthetisch materiaal en zit aangesloten op een gepatenteerd Venturi afzuigsysteem. De S Fusion maakt het ook mogelijk om de gefilterde olie direct terug te sturen naar de gewenste machine.

De S Fusion filter is momenteel compatibel met de S400 en de S800 S-Serie van Filtermist. De S-Serie is ontworpen voor het installeren op kleinere ‘zwitserse stijl’ glijdende kop draaibanken, evenals oudere gelijkwaardige modellen.

Wilt u meer informatie over de S Fusion of andere filtersystemen? Neem dan contact op met Ecotax Filtertechniek via 0168 47 30 30.