×

Filtermist

De vertrouwde keuze bij olienevel

U kunt gebruik maken van een filteroplossing van Filtermist als er tijdens uw werkzaamheden olienevel ontstaat. Olienevel is een risico voor de gezondheid van uw medewerkers. Deze nevel ontstaat vaak bij bewerkingsmachines. Naast gezondheidsrisico’s worden dure elektronische componenten bedreigd wanneer de lucht van de bewerkingsmachines olienevel bevat. Daarom is nevelfiltratie belangrijk.

De werking van een Filtermist

Een olienevelfilter van Filtermist reinigt lucht door deze te centrifugeren. Het is een geperforeerde trommel, met schoepen, welke met een hoge snelheid ronddraait. Hierdoor ontstaat een centrifugaalkracht die de oliedruppeltjes uit de lucht afzuigt en tegen de binnenkant van de schoepen van de Filtermist slingert. De nevel vloeit hierdoor samen tot druppels. Door de luchtstroom worden de druppels vervolgens omhooggedreven en loopt deze middels een retourslang terug naar de machine of in een opvangvat. De speciale bijbehorende drumpads ondersteunen dit proces en filtreren de vaste delen uit de nevel. De gefilterde lucht wordt door de bovenkant van het apparaat weer terug de werkplaats ingeblazen.

Weinig onderhoud

Door de centrifugaal kracht is de Filtermist zelfreinigend en heeft daardoor weinig onderhoud nodig. Het advies is om deze bij normaal gebruik één keer per jaar te onderhouden.

Op deze manier voldoet uw bedrijf aan de wettelijke eisen. Het zorgt voor een schone lucht en een goede werkomgeving voor het personeel.

Onderaan deze pagina treft u meer informatie m.b.v. onze meest gestelde vragen over Filtermist.

Voordelen

 • Bewezen effectiviteit
 • Lage onderhoudskosten
 • Gefilterde nevel wordt hergebruikt
 • Geen warmteverlies
 • Eenvoudige installatie

Veelgestelde vragen

Past de Filtermist op mijn machine?

Op veel machines is de Filtermist direct te installeren. Veel machines zijn namelijk voorzien van een montagemogelijkheid. Sommige machines hebben een kleine aanpassing nodig. Mocht dit niet mogelijk zijn of is er te weinig ruimte in de hoogte, dan is het ook mogelijk om de Filtermist zijdelings met een beugel of op een staander naast de machine te plaatsen.

Ecotax Filtertechniek uit Willemstad, in de omgeving van Dordrecht, is al meer dan 25 jaar actief in de filtertechniek. Wij hebben daardoor al vele verschillende complexe situaties meegemaakt. Wij kunnen voor iedere situatie dus een passende oplossing bieden.

Daarnaast hebben wij, indien u dit wenst, ook de expertise in huis voor het plaatsen van uw Filtermist en passen indien nodig uw installatie aan.

Om een goed beeld te krijgen van de installatie kunt u ook het onderstaande filmpje kijken:

Welk type of formaat Filtermist heb ik nodig?

Het formaat en daarmee de capaciteit van de Filtermist is afhankelijk van het formaat van uw bewerkingsmachine. Voor het beste advies hebben we van u de volgende gegevens nodig:

Type: merk en modelnaam van de machine
Inhoud: binnenafmetingen van het berwerkingsdeel
Bewerking: draaien, frezen, slijpen, etc.
Omkasting: open, gesloten of half open
Aansluiting: direct op de machine of naast de machine

Heb ik een afterfilter nodig?

Een afterfilter vangt droge rook of submicrondeeltjes op. Dit zorgt voor een nóg schonere omgeving. Als er weinig vuillast is, gaat het afterfilter lang mee. We adviseren dan ook om altijd een afterfilter te installeren bij uw Filtermist. Tevens is er de optie voor een HEPA (H13) afterfilter, dit is de meest veilige keuze voor uw medewerkers.

Is mijn toepassing geschikt voor een Filtermist?

De Filtermist kan op verschillende soorten machines in fabriekshallen worden toegepast. Verschillende toepassingsvoorbeelden zijn:

 • Draaibanken
 • Slijpen
 • Industrieel zagen
 • Frezen
 • EDM/Vonkerosie
 • Voedselindustrie
 • Industriële wasmachines
 • Diverse speciale doeleinden
ecotax product voorbeeld 3 ecotax product voorbeeld 2 ecotax product voorbeeld filtertechniek aangesloten FX en S series gegroepeerd filter voor schoonmaak machine FX5000 filter

Neem contact met ons op

Wilt u meer informatie over de toepassingen en werking van een Filtermist? Al 25 jaar is Ecotax Filtertechniek uw aanspreekpunt voor een schone werkplaats. Neem daarom contact met ons op door te bellen naar 0168 47 30 30 of stuur een e-mail naar info@ecotax.nl. U kunt ons alle vragen stellen die u wilt. Ook als u bijvoorbeeld een oliefilter wilt kopen. Samenwerken met ons betekent ook kiezen voor ervaring.

filtertechniek personeel 2

Ontvang een vrijblijvend adviesgesprek over filtertechniek

logo-ecotax-roodwit Created with Sketch.

Steenpad 13
4797SG Willemstad
The Netherlands