×

Stofafzuiging van Ecotax Filtertechniek

Stofafzuiging op maat
Bent u op zoek naar stofafzuiging op maat? Wij van Ecotax Filtertechniek hebben ruim 25 jaar ervaring op het gebied van filtertechniek. Dankzij stofafzuiging op de werkvloer kunnen diverse gezondheidsrisico’s gemakkelijk worden voorkomen. Wij denken graag met u mee en zorgen voor een oplossing op maat!

Toepassing stofafzuiging
Stofafzuiging wordt toegepast in houtzagerijen of bij processen waar poeder wordt verwerkt. U kunt hierbij denken aan de productie van bijvoorbeeld poedersuiker, poedermelk en granulaat. Voor ieder proces waarbij stof vrijkomt hebben wij diverse stofafzuiging op maat.

A dust rookafzuiging

A·dust Absolent filters

Binnen ons Absolent A·Dust assortiment hebben wij drie soorten stoffilters:

A·Dust 4F – Deze unit heeft 4 cartridges en een maximale airflow van 2.500 m³/hr. Zie hier de: Datasheet A·Dust 4F

A·Dust 5 – Deze unit heeft 5 cartridges en een maximale airflow van 9.500 m³/hr. Zie hier de: Datasheet A·Dust 5

A·Dust 15 – Deze unit heeft 15 cartridges en een maximale airflow van 17.000 m³/hr. Zie hier de: Datasheet A·Dust 15

Stofafzuiging van Absolent

Onze Absolent producten zijn dé producten om te gebruiken als het gaat om stofafzuiging. De stoffiltereenheid A•dust is uitgerust met een automatisch zelfreinigend controlesysteem, waardoor de levensduur van de cassettes worden verlengd. Ook is A•dust zo ontworpen dat het voldoet aan de ATEX-normen.

Downflow techniek 

De Absolent A•dust filter is waarschijnlijk het enige stoffilter ter wereld dat de “downflow” -techniek ten volle gebruikt. “Downflow” is een neerwaartse luchtstroom in de filtereenheid. Dankzij deze stromingstechniek hoeven de te reinigen deeltjes uit het filtermedium niet tegen de richting van de luchtstroom in te vallen om de stofbak onder het filtermedium te bereiken.

Er zijn momenteel verschillende filters op de markt die zijn uitgerust met horizontale cartridges. Stof kan zich gemakkelijk verzamelen aan de bovenkant van dergelijke cartridges en hun filteroppervlak drastisch verkleinen. Absolent heeft er in plaats daarvan voor gekozen om de A•dust filters uit te rusten met verticale ophangpatronen die volledige vermindering van het filteroppervlak volledig voorkomen.

 

Niet helemaal wat u zocht?

Filtermist

Robuust en betrouwbaar, de eerste stap in olienevelafscheiding. Deze machines werken volgens een centrifugaal principe.

olienevel filter

Absolent

Alternatieven van Absolent, als u meer dan alleen droge stof wilt filteren.

ALine Absolent
filtertechniek personeel 2

Ontvang een vrijblijvend adviesgesprek over filtertechniek

logo-ecotax-roodwit Created with Sketch.

Steenpad 13
4797SG Willemstad
The Netherlands