×

Centrale stofafzuiging

Centrale stofafzuiging op maat van Ecotax Filtertechniek

Bent u op zoek naar centrale stofafzuiging op maat, zodat u de luchtkwaliteit in bijvoorbeeld uw fabriekshal kunt verbeteren? Wij van Ecotax Filtertechniek hebben ruim 25 jaar ervaring op het gebied van filtertechniek en weten daardoor voor elk soort fijnstof het juiste luchtfilter te vinden. Dankzij centrale stofafzuiging op de werkvloer of in bijvoorbeeld een fabriekshal, kunt u diverse gezondheidsrisico’s gemakkelijk voorkomen. Wij denken graag met u mee over de stofafzuiging in uw fabriekshal en zorgen voor een oplossing op maat!

Waar wordt centrale stofafzuiging toegepast?

Stofafzuiging wordt toegepast in houtzagerijen of op locaties waar poeder wordt verwerkt, zoals in een fabriekshal waar poedersuiker, poedermelk of granulaat wordt geproduceerd. Voor ieder proces waarbij fijnstof vrijkomt hebben wij een luchtfilter of ander systeem voor stofafzuiging op maat. Wij zijn namelijk dé specialist op het gebied van filtertechniek, wat ons een perfecte keuze maakt voor het faciliteren van centrale stofafzuiging in uw fabriekshal.

A dust rookafzuiging

A·dust Absolent filters

A·dust Absolent luchtfilters voor fijnstof

Welk luchtfilter heeft u nodig om fijnstof uit uw werkplaats of uit de fabriekshal te verwijderen? Binnen ons Absolent A·Dust-assortiment hebben wij drie soorten stoffilters:

  • A·Dust 4F – Deze unit heeft vier cartridges en een maximale airflow van 2.500 m³/hr. Voor meer informatie bekijkt u de datasheet A·Dust 4F.
  • A·Dust 5 – Deze unit heeft vijf cartridges en een maximale airflow van 9.500 m³/hr. Voor meer informatie bekijkt u de datasheet A·Dust 5.
  • A·Dust 15 – Deze unit heeft vijftien cartridges en een maximale airflow van 17.000 m³/hr. Voor meer informatie bekijkt u de datasheet A·Dust 15.

Centrale stofafzuiging van Absolent

Onze Absolent producten zijn dé producten om te gebruiken als het gaat om centrale stofafzuiging in bijvoorbeeld een fabriekshal. De stoffiltereenheid A·dust is uitgerust met een automatisch zelfreinigend controlesysteem, waardoor de levensduur van de cassettes wordt verlengd. Ook is elk luchtfilter van A·dust zo ontworpen dat het voldoet aan de ATEX-normen bij het afzuigen van fijnstof.

Downflow-techniek in uw luchtfilter voor fijnstof

De Absolent A·dust filter is waarschijnlijk het enige stoffilter ter wereld dat de ‘downflow’-techniek ten volle gebruikt. ‘Downflow’ is een neerwaartse luchtstroom in de filtereenheid. Dankzij deze stromingstechniek hoeven de te reinigen deeltjes uit het filtermedium niet tegen de richting van de luchtstroom in te vallen om de stofbak onder het filtermedium te bereiken.

Luchtfilter voor fijnstof met verticaal ophangpatroon

Er zijn momenteel verschillende filters op de markt die zijn uitgerust met horizontale cartridges. Stof kan zich gemakkelijk verzamelen aan de bovenkant van dergelijke cartridges en hun filteroppervlak drastisch verkleinen. Absolent heeft er in plaats daarvan voor gekozen om de A·dust filters uit te rusten met verticale ophangpatronen die vermindering van het filteroppervlak volledig voorkomen. Zoals u ziet voorzien wij u van de beste materialen en technieken die de centrale stofafzuiging van uw werkomgeving of fabriekshal verbeteren.

Kies voor een oplossing op maat

Ecotax Filtertechniek uit Willemstad, vlak bij Dordrecht, heeft al meer dan twee decennia ervaring op het gebied van filtertechniek, waaronder centrale stofafzuiging. In elke situatie zorgen wij voor een oplossing op maat. Voor vrijblijvend advies omtrent het kopen van een luchtfilter voor fijnstof neemt u contact met ons op via 0168 47 30 30 of via het e-mailadres info@ecotax.nl. Naast centrale stofafzuiging hebben wij ook ruime ervaring met alles omtrent rookafzuiging. Wij verzorgen ook topservice met onze puntafzuiging. Voorzie ook uw fabriekshal of werkruimte van een goed luchtfilter voor fijnstof die bevorderlijk is voor de stofafzuiging.

Niet helemaal wat u zocht?

Filtermist

Robuust en betrouwbaar, de eerste stap in olienevelafscheiding. Deze machines werken volgens een centrifugaal principe.

olienevel filter

Absolent

Alternatieven van Absolent, als u meer dan alleen droge stof wilt filteren.

ALine Absolent
filtertechniek personeel 2

Ontvang een vrijblijvend adviesgesprek over filtertechniek

logo-ecotax-roodwit Created with Sketch.

Steenpad 13
4797SG Willemstad
The Netherlands