×

Rookafzuiginstallatie

Geen uitdaging te groot of complex

Een rookafzuiginstallatie van de expert

Door een goede rookafzuiginstallatie op de werkvloer wordt rook afgezogen en voorkomt u gezondheidsrisico’s op een gemakkelijke manier. Bent u op zoek naar een goed rookafzuigsysteem? Schakel dan Ecotax Filtertechniek in. Elke rookafzuiginstallatie die wij aanbieden is van de meest hoogwaardige kwaliteit en zorgt ervoor dat de lucht op een gemakkelijke en snelle manier schoon wordt gefilterd. Wij zorgen altijd voor een rookafzuigsysteem op maat!

Voorkom gezondheidsrisico’s met een rookafzuiginstallatie

Olierook bestaat uit kleine deeltjes en de rook is dik. De deeltjes dringen overal binnen en kunnen zelfs in uw bloedbaan terechtkomen. Olierook kan bij inademing longaandoeningen veroorzaken en zorgt daarmee voor een risico voor de gezondheid van uw medewerkers. Naast het gezondheidsrisico kan het ook zorgen voor gladde vloeren, vette machines of aanslag in uw ventilatiekanalen, waardoor brand kan ontstaan. Er zijn dus tal van goede redenen om voor een goed rookafzuigsysteem te kiezen.

Toepassing rookafzuigsysteem

Werkt u met aluminium of met spuitgieten en harden? Draait uw CNC-machine met pure olie en een hoge koelmiddeldruk? Dan beginnen de machines te roken. Dit probleem doet zich ook vaak voor bij minimale hoeveelheid smering (MQL). Om van dit type vervuiling af te komen, moet u een sterk filter installeren als onderdeel van een effectieve rookafzuiginstallatie. De A·smoke is hiervoor een geschikte oplossing.

Rookafzuiging

Rookfilters van Absolent voor uw rookafzuigsysteem

Effectief rookafzuigingssysteem

Het A·smoke rookfilter van Absolent is één van de meest effectieve systemen ter wereld voor het reinigen van olienevel en olierook. Binnen ons assortiment hebben we een kleine machinaal monteerbare filterunit. Deze is vooral geschikt voor kleine, snelle metaalbewerkingsmachines met luchtstromen tot 600 m³/h. Daarnaast beschikken we over grotere filterunits die naast één of meerdere machines geplaatst kunnen worden met capaciteiten voor luchtromen van 2000 m³/h, 4000 m³/h of 8000 m³/h.

Altijd schone lucht

Het HEPA H13-filter garandeert altijd schone lucht, wat veel gezondheidsrisico’s en gladde vloeren voorkomt.

8760 Bedrijfsuren

De rookfilters hebben zeer weinig onderhoud nodig: het kan 1–6 jaar werken zonder dat het filter vervangen hoeft te worden. Dit betekent dat u extreem lage levenscycluskosten heeft en minstens één jaar onderhoudsvrij werkt.

Luchtstromen tot 500 m³/h

Datasheet A·Smoke 5

Luchtstromen tot 1600 m³/h

Datasheet A·Smoke 160T

Luchtstromen tot 2000 m³/h

Datasheet A·Smoke 20

Luchtstromen tot 4000 m³/h

Datasheet A·Smoke 40

Luchtstromen tot 8000 m³/h

Datasheet A·Smoke 80T

Datasheet A·Smoke 80TF

Wij bieden een oplossing op maat voor uw rookafzuigsysteem

Doordat we goede kennis hebben van veel verschillende processen en bij twijfel een deeltjesmeting uitvoeren, kunnen we ook voor deze doorgaans lastige processen het juiste rookafzuigsysteem selecteren. Hierbij geven we bovendien garantie op de onderhoudstermijn van de filters. U bent bij Ecotax Filtertechniek aan het juiste adres voor een rookafzuiginstallatie op maat.

Profiteer van hoogwaardige kwaliteit en de beste service

Met ruim 25 jaar aan ervaring zijn we koploper op het gebied van uw rookafzuiginstallatie. Wanneer u een rookafzuigsysteem zoekt van hoogwaardige kwaliteit, schakelt u ons in. Wij bieden de beste service aan. Uw tevredenheid staat dan ook altijd bovenaan! In iedere situatie en voor elke werkomgeving zorgen wij voor advies en een oplossing op maat. Wij pakken de klus voor uw rookafzuiginstallatie graag aan!

Kies voor een rookafzuigsysteem van ons

Bent u op zoek naar een goed werkend rookafzuigsysteem? Neem voor vrijblijvend advies contact met ons op via 0168 47 30 30 of via het e-mailadres info@ecotax.nl. Uiteraard kunt u ook het contactformulier hiernaast invullen. Wij geven vanuit Willemstad, nabij Dordrecht, niet alleen advies over de aankoop van een rookafzuiginstallatie, maar vertellen u ook graag alles omtrent nevelfiltratie. Ook informatie over luchtfiltratie delen we graag met u.

Niet gevonden wat u zocht?

Filtermist

Robuust en betrouwbaar, de eerste stap in olienevelafscheiding. Deze machines werken volgens een centrifugaal principe.

olienevel filter

A·dust

Als er alleen sprake is van droge stof, denk bijvoorbeeld aan slijpen, zagen, snijbranden of droog verspanen.

Adust Absolent

A·line

Past zich aan aan uw behoefte. Zelfs als u de koelvloeistof, de snijsnelheid of de koelmiddeldruk in de machine verandert, regelt de A·line zichzelf. Eén van de slimste filters.

ALine Absolent

A·mist

Wanneer er sprake is van olienevel door koelemulsie.

A mist 6C
filtertechniek personeel 2

Ontvang een vrijblijvend adviesgesprek over filtertechniek

logo-ecotax-roodwit Created with Sketch.

Steenpad 13
4797SG Willemstad
The Netherlands