×

Absolent

Gegarandeerd schone lucht

Absolent reinigt verontreinigde lucht bij de bron. Typische toepassing zijn verschillende metaalbewerking, spuitgieten, koudvorm- en lasmachines die olienevel, olierook en stof genereren. Met 25 jaar ervaring in deze branche bieden we de hoogste kwaliteit en echte knowhow in elk deel van onze organisatie. We hebben een sterke focus op innovatie, en hoogwaardige oplossingen op maat.

De werking van Absolent
Bij ons bedrijf vindt u innovatieve luchtfiltratiesystemen van Absolent. Hierbij wordt lucht verontreinigd door olienevel en/of olierook stroomt in het onderste deel van de filtereenheid waar de filtratie begint. De grote, zware oliedruppeltjes vallen naar beneden en worden verzameld in het onderste gedeelte en uit de filtereenheid geleid. De resterende vervuiling gaat door de eerste Absolent filtercassette waar oliedeeltjes worden opgevangen en vervolgens naar beneden worden afgevoerd, weg van de cassette. Dit is wat we het “Catch and Release” -principe noemen. Dit gebeurt natuurlijk terwijl de machine op volle snelheid werkt.

Een 24/7 werking

De filtereenheid is ontworpen voor 24/7 werking, zodat er geen down-time nodig is om de cassettes leeg te maken of schoon te maken, zodat u zich volledig op uw productie kunt concentreren. Afhankelijk van welke filtereenheid u heeft, wordt de lucht soms doorgegeven door weer een andere filtercassette waar de meeste resterende deeltjes worden weggefilterd. Het Absolent-filtratieproces eindigt altijd met een HEPA-filterklasse H13, die ervoor zorgt dat de lucht 99,97% vrij is van schadelijke deeltjes groter of gelijk aan 0,3 micron.

Weinig onderhoud
Uniek in de markt is de garantie op de filtercassettes. Na een opname op locatie wordt de stand tijd gegarandeerd, u heeft dus nooit nare verassingen qua kosten. Daarnaast zijn de Absolent units voorzien van indicatoren welke vroegtijdig aangeven dat het wisselen van cassette nodig zal zijn.

We hebben verschillende type filters in ons assortiment:

A·mist: Geschikt voor olienevel
A·smoke: Geschikt voor rook en olienevel
A·line: Compacte unit geschikt voor rook en olienevel
A·dust: Geschikt voor droge stof

Met Absolent voldoet uw bedrijf aan de wettelijke eisen. Het zorgt voor een schone lucht en een goede en veilige werkomgeving voor het personeel.

Voordelen

 • Perfect voor hoge druk olie toepassingen
 • Garantie van het aantal werkuren
 • Terugwinning van de olie / emulsie
 • Gegarandeerd schone lucht door HEPA
 • Laag stroomverbruik
 • Eenvoudige filter status indicator

Veelgestelde vragen

Past Absolent op mijn machine?

De kleinere units worden soms direct op de machine geplaatst. Grote units staan op zichzelf naast de machine.

Bij een adviesgesprek op locatie wordt bepaald welke filtercassettes nodig zijn en welk filterformaat. Tijdens dit gesprek bespreken we ook direct de montage mogelijkheden.

Is dit filter wel geschikt voor mijn toepassing?

De Absolent filters kunnen worden gebruikt voor:

 • CNC bewerkingen
 • koud / warm walsen
 • slijpen
 • hitte behandelingen
 • spuitgieten
 • bakprocessen (food)
 • textiel industrie
 • rubber en plastic productie
 • droge stof / rook toepassingen

Daarnaast is het filterprincipe toepasbaar op andere bewerkingen, twijfelt u over uw specifieke toepassing? Dan komen we graag vrijblijvend een meting uitvoeren en advies geven.

Wat doen jullie tijdens een adviesgesprek?

Het belangrijkste is het bepalingen van het type vervuiling, hiervoor gebruiken we een deeltjesteller. Dit apparaat geeft een beeld van het totale volume van de vervuiling en de onderverdeling in verschillende deeltjesgrootte.

Aan de hand van deze meting en de bepaling van de afmeting en bouw van uw machine gaan we direct in gesprek over de mogelijkheden, kosten en opbrengsten voor uw bedrijfsproces.

A mist 10C 2 Absolent A5 Absolent apparaat controle absolent apparaat Absolent monitor

Profiteer van kwaliteit, service en ervaring onder één dak

Wanneer u kiest voor producten van Absolent, kiest u voor een gezonde en veilige werkomgeving voor uzelf en uw werknemers. Ons bedrijf uit Willemstad nabij Dordrecht heeft ook vele andere producten. Zo kunt u bij ons ook een oliefilter bestellen. Wilt u graag meer informatie over onze producten of wilt u een van onze producten aanschaffen? Stuur ons dan een e-mail via info@ecotax.nl of bel naar 0168 47 30 30. Dan bekijken we samen welke producten of machines voor uw toepassing het meest geschikt zijn.

filtertechniek personeel 2

Ontvang een vrijblijvend adviesgesprek over filtertechniek

logo-ecotax-roodwit Created with Sketch.

Steenpad 13
4797SG Willemstad
The Netherlands