×

Nevelfiltratie van Ecotax Filtertechniek

Voorkom gezondheidsrisico’s met een nevelfilter

Olienevel en -damp vormen een risico voor de gezondheid van uw medewerkers. Door een goede nevelfiltratie wordt deze nevel en damp afgezogen en kunnen gezondheidsrisico’s op een gemakkelijke manier worden voorkomen. Bent u op zoek naar nevelfilters? U bent aan het juiste adres bij Ecotax Filtertechniek. Onze filters van de hoogste kwaliteit zorgen ervoor dat de lucht op een gemakkelijke en snelle manier schoon wordt gefilterd.

Waarom is nevelfiltratie zo belangrijk?

Bij veel verschillende bedrijven ontstaat olienevel en oliedamp in de lucht. Door goede nevelfiltratie wordt de nevel en damp die vrijkomt afgezogen. Wanneer u dit niet doet zal deze nevel en damp door uw medewerkers worden ingeademd. Dit kan voor diverse klachten aan de luchtwegen zorgen. Daarnaast kan de nevel in de lucht zorgen voor het beschadigen van elektrische componenten en het creëren van gladde vloeren.  Met een goed nevelfilter wordt dit voorkomen, nevel en damp wordt naast afgezogen ook gefilterd. U beschermt daarmee u medewerkers en voldoet aan de vastgestelde MAC waarden in de lucht.

Hoe ontstaat olienevel precies?

Nevel ontstaat door verspanende bewerkingen binnen het bedrijf waarbij gebruik gemaakt wordt van koelvloeistof of emulsie. Deze fijne oliedeeltjes stijgen vervolgens de lucht in. Hierdoor ontstaat er olienevel of oliedamp. Olienevel is zo klein dat je het niet kunt zien, daarom is het ook zo belangrijk om dit probleem aan te pakken. De doorsnede van een druppel nevel is ongeveer 1 µm (micrometer). Het is de hoogste tijd om deze kleine druppels aan te pakken met een filter van Ecotax Filtertechniek.

Diverse mogelijkheden filters

Om de gezondheid van uw werknemers te beschermen is het belangrijk om de olienevel en oliedampen die zich in de lucht bevinden te filteren. De nevelfiltratie zuigt de schadelijke stoffen af en filtert de lucht. Ecotax Filtertechniek biedt oplossingen van Filtermist en Absolent.

Filtermist heeft twee verschillende series:

 1. Filtermist S-serie: een compacte serie voor kleinere bewerkingsmachines
 2. Filtermist FX-serie: een serie voor zware machines

Absolent heeft vier verschillende series:

 1. A-mist: geschikt voor olienevel
 2. A-smoke: geschikt voor rook en olienevel
 3. A-line: compacte unit, geschikt voor rook en olienevel
 4. A-dust: geschikt voor droge stof

Alleen de beste kwaliteit

Alle filters die wij in ons assortiment hebben zijn van de beste kwaliteit. Onze filters zijn gemakkelijk zelf te plaatsen. Heeft u toch hulp nodig? Geen probleem, wij zorgen ervoor dat er een filter door één van onze monteurs wordt geplaatst. Een ‘turn-key’ oplossing zonder zorgen!

Contact Ecotax Filtertechniek

Bent u op zoek naar oplossingen voor nevelfiltratie? U kunt voor vrijblijvend advies contact opnemen. Naast nevelfiltratie hebben wij ook ruime ervaring met alles omtrent vloeistoffiltratie en luchtfiltratie. U kunt contact met ons opnemen via het contactformulier, een e-mail sturen of bellen naar 0168-473030.

  filtertechniek personeel 2

  Ontvang een vrijblijvend adviesgesprek over filtertechniek

  logo-ecotax-roodwit Created with Sketch.

  Steenpad 13
  4797SG Willemstad
  The Netherlands