×

Nevelfiltratie - Olienevel en oliedampen

Voorkom gezondheidsrisico’s door middel van nevelfiltratie

Nevelfiltratie en nevelafzuiging zijn belangrijk wanneer u met olie werkt. Olienevel en -damp vormen namelijk een risico voor de gezondheid van uw medewerkers. Door een goede nevelfiltratie en nevelafzuiging wordt deze nevel en damp afgezogen en kunnen gezondheidsrisico’s op een gemakkelijke manier worden voorkomen. Bent u op zoek naar een goed werkend olienevelfilter? Dan heeft Ecotax Filtertechniek voor u de oplossing. Wij bieden systemen aan voor olienevelfiltratie van de meest hoogwaardige kwaliteit, waarmee u ervoor zorgt dat de lucht op een gemakkelijke en snelle manier schoon wordt gefilterd.

Waarom zijn nevelfiltratie en nevelafzuiging zo belangrijk?

Bij veel verschillende industriële bedrijven ontstaat olienevel en oliedamp in de lucht. Door een goed olienevelfilter te monteren, laat u de olienevel en damp die vrijkomt afzuigen. Wanneer u dit niet doet, ademen uw medewerkers deze nevel en damp in. Dit kan voor diverse klachten aan de luchtwegen zorgen. Daarnaast kan de nevel in de lucht elektrische componenten beschadigen en gladde vloeren creëren. Met een goed olienevelfilter voorkomt u dit, aangezien dit industriële filter olienevel en damp kan filteren én afzuigen. U beschermt daarmee uw medewerkers en voldoet aan de vastgestelde MAC-waarden in de lucht.

Hoe ontstaat olienevel precies?

Nevel ontstaat door verspanende bewerkingen waarbij gebruik wordt gemaakt van koelvloeistof of emulsie. Deze fijne oliedeeltjes stijgen vervolgens de lucht in. Hierdoor ontstaat er olienevel of oliedamp. Olienevel is zo klein dat je het niet kunt zien, daarom is het ook zo belangrijk om dit probleem aan te pakken en het te laten afzuigen. De doorsnede van een druppel nevel is ongeveer 1 µm (micrometer). Het is de hoogste tijd om deze kleine druppels aan te pakken met een olienevelfilter van Ecotax Filtertechniek.

Diverse mogelijkheden op het gebied van nevelfiltratie

Om de gezondheid van uw werknemers te beschermen, is het belangrijk om de olienevel en oliedampen die zich in de lucht bevinden te filteren en dit te laten afzuigen. Een goed werkend systeem voor olienevelfiltratie zuigt de schadelijke stoffen af, filtert de lucht en zorgt dus voor een schone werkplaats. Wij bieden diverse oplossingen op het gebied van nevelfiltratie en nevelafzuiging van de topmerken Filtermist en Absolent.

Filtermist heeft twee verschillende series:

Absolent heeft vier verschillende series:

  • A-mist: geschikt voor het afzuigen van olienevel
  • A-smoke: geschikt voor het afzuigen van rook en olienevel
  • A-line: compacte unit, geschikt voor het afzuigen van rook en olienevel
  • A-dust: geschikt voor het afzuigen van droge stof

Olienevelfiltratie van de beste kwaliteit

Alle producten op het gebied van olienevelfiltratie die wij in ons assortiment hebben, zijn van de beste kwaliteit. Onze filters zijn gemakkelijk zelf te plaatsen. Heeft u toch hulp nodig? Geen probleem, wij zorgen ervoor dat er een filter door één van onze monteurs wordt geplaatst. Op die manier bieden we een ‘turn-key’ oplossing zonder zorgen!

Vraag ons om advies op maat

Bent u op zoek naar oplossingen voor nevelfiltratie? Neem dan gerust contact met ons op voor vrijblijvend advies op maat. Naast nevelfiltratie hebben wij ook ruime ervaring met alles omtrent vloeistoffiltratie en luchtfiltratie. U bereikt ons bedrijf uit Willemstad, nabij Dordrecht, via het contactformulier hiernaast, door een e-mail te sturen naar info@ecotax.nl of door te bellen naar 0168 47 30 30.

filtertechniek personeel 2

Ontvang een vrijblijvend adviesgesprek over filtertechniek

logo-ecotax-roodwit Created with Sketch.

Steenpad 13
4797SG Willemstad
The Netherlands