×

Mondmaskers Nederland

As good as it gets...

Na ons Crowmask initiatief kregen we  veel vragen van grote zorginstellingen of er van ons filtermateriaal ook wegwerpmaskers gemaakt kunnen worden. Omdat het uitwassen van masker logistiek niet haalbaar bleek voor hun organisatie.

We hebben in samenwerking met sociale werkplaatsen en sociale ondernemingen een productie opgezet van wegwerpmaskers.

We pretenderen geen geclassificeerde maskers te maken, maar willen met de bestaande kennis en beschikbare materialen een goed alternatief bieden. Alle kennis die we hebben stellen we ter beschikking om voor de afnemer een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Bent u een handelaar of opkoper, dan moeten we u teleurstellen. We leveren alleen aan eindgebruikers (zorginstellingen). We willen voorkomen dat handelaren en speculanten de prijs onnodig opvoeren. We werken samen met sociale werkplaatsen en sociale ondernemingen om een eerlijke productprijs weg te zetten.

Als zorginstellingen een eigen productie willen starten met ons materiaal, met als doel een voordeligere prijs of hogere capaciteit. Ondersteunen we dat van A-Z.

Let op! Onder deze tekst worden veelgestelde vragen beantwoord. Onderaan de pagina staan enkele afbeeldingen.

 

Heeft u als zorginstelling interesse in deze maskers of materiaal, dan kunt u uw vragen sturen naar pike@ecotax.nl. Door grote drukte behandelen wij alleen email van zorginstellingen (bijvoorbeeld: naam@zorginstelling.com).

 

Update, de eerste testen (in-house) zijn binnen. Lees hier meer
Update, vergelijkende test (in-house) met ffp2 Lees hier het rapport
Let ook op de disclaimer, dit is GEEN EN149 test!

Korte disclaimer:
Het is op het moment erg druk met aanvragen, ontwikkelingen en onderzoeken stapelen zich op. We proberen de informatie zo goed mogelijk up-to-date te houden en staan altijd open voor correcties zowel in tekst als in het product. Daarnaast zijn we diverse zorg-initiatieven aan het ondersteunen, waar onze grootste prioriteit en toewijding ligt. We zijn open en transparant in de informatie voorziening zodat de zorginstellingen zelf een verantwoorde keuze kunnen maken.

Veelgestelde vragen

Wat voor materiaal is er gebruikt voor het masker?

We gebruiken een EN779 klasse F8 filtermedium.
Dit betekent een doorlaat van ePM1 van 70% volgens ISO16890.

Vanaf volgende week hebben we ook beschikking over F9 materiaal.
Dit heeft een ePM1 van 80%.

Alle informatie op een rij:
Materiaal eigenschappen
FFP t.o.v. EN779:2012
Informatie EN779:2012

Is het masker steriel?

Volgens het uitgekomen advies van Centexbel is steriel niet nodig voor een mondmasker.

We werken natuurlijk zo hygienisch mogelijk door:

  1. Medewerkers dragen handschoenen en mondkapjes
  2. Maskers worden in plastic gesealed verpakt
  3. Materiaal en werkvlakken worden met 80% alcohol ontsmet

Waarom keuren jullie het masker niet?

Momenteel zijn er twee overweginen waarom wij niet keuren:

  1. De FFP1/FFP2 vraagt om een test van de randafsluiting. Hiervoor zijn proefpersonen nodig, deze testen worden momenteel niet uitgevoerd.
  2. Het enige wat er dan overblijft is de doorlaatbaarheid. De EN779 en EN149 overlappen voor deel. Waardoor wij en de meest zorginstellingen conclusies trekken uit de EN779.

Als de zorginstelling toch een keuringstraject in wil gaan, zullen we dat ondersteunen. Maar houdt u rekening met het volgende:

  • Lange doorlooptijd
  • Kosten ca. €3.500,-
  • Testen voor een volledige FFP classificatie niet nodig

Welk ontwerp gebruiken jullie?

Ons ontwerp is allereerst met het oog op pasvorm en randafsluiting gemaakt.

We hebben ook gekeken naar productie-eenvoud. Omdat productie in Nederland nu eenmaal duurder is dan mensen gewend zijn uit het verre oosten.

We realiseren ons dat er een stiknaad door het filtermedium loopt. Onze ervaring is (uit industriële filtertechniek) dat door het instellen van de juiste trekkracht aan het garen. Dit geen verlies oplevert.

Eerlijke prijs

We leveren alleen aan eindgebruikers (zorginstellingen). We willen voorkomen dat handelaren en speculanten de prijs onnodig opvoeren.

We hebben i.s.m. sociale werkplaatsen een geringe productie capaciteit voor mondmasker. Waar we voor een eerlijke gaan leveren.

De capaciteit wordt momenteel uitgerold en opgeschaald. Schatting van de capaciteit is ca. 2000 maskers per dag. De eerste leveringen zijn vrijdag 27 maart mogelijk.

Kan ik het materiaal ook los kopen?

We leveren alleen aan eindgebruikers (zorginstellingen). We willen voorkomen dat handelaren en speculanten de prijs onnodig opvoeren. We werken samen met sociale werkplaatsen en sociale ondernemingen om een eerlijke productprijs weg te zetten.

Als zorginstellingen een eigen productie willen starten met ons materiaal, met als doel een voordeligere prijs of hogere capaciteit. Ondersteunen we dat van A-Z.

Waarom productie in Nederland

We merken dat alle medische apparatuur en mondkapjes momenteel wereldwijd niet meer door de douane komen. Vandaar dat we een productie in Nederland zijn gestart.

 

filtertechniek personeel 2

Ontvang een vrijblijvend adviesgesprek over filtertechniek

logo-ecotax-roodwit Created with Sketch.

Steenpad 13
4797SG Willemstad
The Netherlands