×

Luchtfiltratie op maat van Ecotax Filtertechniek

Een gezond en veilig klimaat in de werkplaats

Wij zijn uw specialist in luchtfiltratie

Bent u op zoek naar een goede luchtfiltratie, zodat u vervuilde lucht kunt filteren en afzuigen? Dan staat het team van Ecotax Filtertechniek graag voor u klaar! Wij weten als geen ander dat vervuilde lucht door nevel, stof, dampen of rook veel voorkomt bij industriële processen en dat dit schadelijk kan zijn voor de gezondheid. Denk hierbij aan CNC bewerkingscentra, slijpbanken, kunststofproductie of recycling, maar bijvoorbeeld ook aan vernevelingsinstallaties in bakkerijen. Een goede luchtfiltratie lost dit probleem direct voor u op. Dankzij onze ruime ervaring op het gebied van luchtfilters hebben we voor iedere situatie een oplossing op maat.

Hoe werkt luchtfiltratie?

Wij bieden diverse oplossingen waarmee u lucht kunt filteren en afzuigen, zodat de omgeving weer aangenaam wordt. Onze op maat gemaakte luchtfilters zijn verkrijgbaar voor zowel vaste als voor gasvormige deeltjes. Ondanks dat de werking anders is, is het resultaat wel hetzelfde: het aantal deeltjes in de lucht wordt aangepakt en dit zorgt voor een betere luchtkwaliteit. Op deze manier maakt u elke ruimte prettiger, schoner en veiliger.

Ontdek ons ruime assortiment aan luchtfilters op maat

Als specialist in luchtfiltratie hebben we oplossingen voor een groot aantal stoffen en gassen in diverse branches. Een filtersysteem wordt gebruikt voor het filteren en afzuigen van lucht, wat resulteert in een optimale omgeving. Hieronder leest u wat wij u te bieden hebben op het gebied van luchtfiltratie:

  1. Puntafzuiging

Open machines of werkplekken worden vaak niet of nauwelijks afgezogen. Men gaat er vaak vanuit dat een centraal afzuigsysteem hiervoor zorgt. Echter dient er vrijwel altijd bij de bron te worden afgezogen om een schone omgeving te garanderen. Dit kan met een vaste of een mobiele puntafzuiging van Ecotax Filtertechniek.

  1. Nevelfiltratie

Nevel ontstaat door verspanende bewerkingen binnen het bedrijf en bij het gebruik van koelvloeistof of emulsie. Deze fijne oliedeeltjes stijgen vervolgens de lucht in. Hierdoor ontstaat er olienevel of oliedamp. Met nevelfiltratie kunt u de lucht in de omgeving filteren en afzuigen en hierdoor veilig houden.

  1. Rookafzuiging

Als u uw CNC-machines op hoge snelheid en met een hoge koelmiddeldruk laat draaien, beginnen de machines te ‘roken’. Ook kan dit ontstaan wanneer u met minimale hoeveelheden smeerolie werkt (MQL). Deze rook bestaat uit kleine deeltjes die vervolgens overal naar binnen kunnen dringen. Met een goede rookafzuiging kan dit worden voorkomen.

  1. Stofafzuiging

Bij houtzagerijen of processen waarbij poeder verwerkt wordt, zoals poedermelk of granulaat, komt stof in de lucht te hangen. Met de juiste stofafzuiging kunt u dit eenvoudig voorkomen en creëert u een schone omgeving voor uw medewerkers.

Verzeker uzelf van de meest hoogwaardige kwaliteit

Met 25 jaar aan ervaring zijn we koploper op het gebied van luchtfiltratie. U bent bij ons verzekerd van een optimaal werkend filtersysteem van hoogwaardige kwaliteit. Daarnaast zorgen wij voor de beste service. Uw tevredenheid staat altijd bovenaan. Indien gewenst ontwikkelen we luchtfilters op maat, die perfect aansluiten op uw specifieke situatie. Ons installatie- en onderhoudsteam pakt de klus graag aan!

Neem vrijblijvend contact met ons op

Bent u op zoek naar oplossingen voor luchtfiltratie? Neem dan voor vrijblijvend advies contact op met ons bedrijf uit Willemstad, niet ver van Dordrecht vandaan. Naast luchtfiltratie hebben wij ook ruime ervaring met alles omtrent nevelfiltratie en vloeistoffiltratie. U bereikt ons via het contactformulier of door een e-mail sturen naar info@ecotax.nl. Ook telefonisch zijn we bereikbaar via 0168 47 30 30.

filtertechniek personeel 2

Ontvang een vrijblijvend adviesgesprek over filtertechniek

logo-ecotax-roodwit Created with Sketch.

Steenpad 13
4797SG Willemstad
The Netherlands