×

Lasersnijden (Droge toepassingen)

Lasersnijden is een industriële bewerkingstechniek. Een laser is een elektromagnetische stralingsbron die licht uitzendt in een bijna evenwijdige bundel. Om met de laserstraal te kunnen snijden, moet die worden gefocusseerd tot een lichtcirkel waarvan de diameter slechts fracties van een millimeter bedraagt.

Droge stof- of rookverontreiniging in de lucht ontstaat tijdens processen zoals: lassen, droog slijpen of snijden van metaal, stralen, vlamspuiten, lasersnijden, plasmasnijden, maar ook tijdens diverse bewerkingen binnen de medische en keramische industrie. Al deze toepassingen hebben één ding gemeen; ze moeten allemaal worden aangesloten op een betrouwbaar filtersysteem om een ​​goede werkomgeving te krijgen en schadelijke gezondheidsrisico’s te voorkomen.

Een stoffilter zorgt niet alleen voor een gezondere werkomgeving voor de machinist of lasser, maar kan ook kosten besparen door de proceslucht na filtering recyclebaar te maken. De cartridges zijn zorgvuldig geselecteerd om perfect bij elke toepassing te passen. De stoffiltereen is uitgerust met een automatisch zelfreinigend regelsysteem dat de levensduur van de cartridges verlengt. In gevallen waarin het proces als explosief wordt beschouwd, kan A•dust worden ontworpen om te voldoen aan de ATEX-normen. Het team ons team en onze vertegenwoordigers helpen u graag met stofanalyse, dimensionering van de filterunit en kanalen, het selecteren van de juiste afzuigapparatuur en afvalverwerkingssystemen.

Naast dat het voor de gezondheid van u en uw collega’s belangrijk is een schone werkomgeving te creëren is het voor effectiviteit van uw proces belangrijk dat machines optimaal blijven werken. Daarom is belangrijk om uw koelsmeermiddelen of olie te filteren. Dit kan gedaan worden door het gebruik van skimmers of bandfilters.

filtertechniek personeel 2

Ontvang een vrijblijvend adviesgesprek over filtertechniek

logo-ecotax-roodwit Created with Sketch.

Steenpad 13
4797SG Willemstad
The Netherlands