Werking Filtermist olienevelfilter

Opbouw Olienevelfilter

Een olienevelfilter is een geperforeerde trommel, voorzien van speciale schoepen. Deze schoepen draaien met een hoge snelheid. De gevaarlijke olienevel die wordt als het ware in de trommel gezogen en daar komt het in contact met de schoepen. Vervolgens vloeit de nevel samen tot druppels. De speciale bijbehorende drumpads ondersteunen dit proces en filtreren de vaste delen uit de nevel.

De olienevel, nu dus in druppelvorm, wordt door de centrifugaalkracht tegen de binnenwand van de behuizing geslingerd. Dan worden deze druppels via de verzamelgoot teruggeleid naar de machine of worden opgevangen in een vat. De gefilterde lucht wordt door de bovenkant van het apparaat weer terug de werkplaats ingeblazen. De olienevelfilter van Filtermist zorgt er dus voor dat de gevaarlijke olienevel wordt verwijderd bij de bron en dat het weer tot de normale waarden wordt teruggebracht.

Op deze manier voldoet het bedrijf aan de wettelijke eisen. Ook zorgt het voor een schone lucht en daarmee een goede werkomgeving voor het personeel.

Stapsgewijs de werking van een Filtermist olienevelfilter:
  1. Olienevel wordt verwijderd bij de bron.
  2. Olienevel wordt verwijderd uit de lucht door middel van centrifugale kracht.
  3. Schone olie wordt teruggevoerd naar de machine.
  4. Gefilterde lucht wordt de werkplaats terug ingeblazen
  5. Rook en gassen kunnen worden verwijderd en de efficiëntie kan worden verhoogd door gebruik van een clip-on afterfilter.

Als u wilt weten voor welke toepassingen de olienevelfilters van Filtermist geschikt zijn, klik dan hier.

Indien u meer informatie wilt over dit product of een behoefte heeft aan advies, schroom dan niet om contact op te nemen via info@ecotax.nl of 0168 47 30 30.

In onderstaand filmpje een olienevelfilter van Filtermist aan het werk: