Waarom een Filtermist? 13 redenen!

1. Gezondheid

Een groot risico voor iedereen die zich voor langere tijd in ruimtes
met bewerkingsmachines bevindt, is olienevel. Deze vorm van lucht kan zorgen voor problemen met de ademhaling. Ook is er kans op huidproblemen en risico’s op uitglijden. Olienevel vestigt zich namelijk uiteindelijk op de vloer. De filtermist in combinatie met de afterfilter zorgt voor filtrering van olienevel tot volledig gezonde lucht.

   2. High Efficiency

   De Filtermist heeft een hoge efficiëntie.
Dit komt doordat de drum een constante snelheid heeft.

Filtermist

3. Lage onderhoudskosten

De filter werkt op een mechanisch principe in plaats van een electrostatisch princpes of mediumfilters. Hierdoor heeft de Filtermist een stuk minder onderhoud nodig. Het onderhoud is circa 1 keer per jaar voorgeschreven en perfect planbaar. Ook is het mogelijk het onderhoud zelf uit te voeren. Hierdoor worden kosten bespaard.

4. Heavy Duty Constructie

Sterke 3-fase motor.
De gehele behuizing is gepoedercoat.
Nauwe toleranties op de onderdelen garanderen een spelingsvrije constructie.

5. Vibration Control

Alle drums worden dynamisch gebalanceerd voordat ze de fabriek verlaten. Door de verticale plaatsing van de Filtermist wordt de massa gelijkmatig verdeeld. De motor is geplaatst op Neopreen dempers welke trillingen tegengaat.

6. Lage gebruikskosten

Niet alleen door de lage onderhoudskosten is de Filtermist kostenefficiënt. Maar ook door de energie efficiënte IE3-motoren worden de kosten voor elektriciteit bespaard.

7. Geen warmte verlies

Door de lucht uit de machine terug te blazen in de werkruimte wordt er geen warmte naar buiten geblazen. Dit levert een besparing op voor de verwarming van het pand.

8. Flexibele oplossing

De Filtermist is eenvoudig te plaatsen. Ook het verplaatsen of vervangen van de machine is erg makkelijk. Dit in tegenstelling tot centrale systemen. Hier dient het leidingwerk aangepast te worden.

9. Modulair ontwerp Filtermist

Accesoires zoals AfterFilters cyclonen of geluidsisolaties zijn eenvoudig op de machine te plaatsen. Hier zijn geen andere voorzieningen voor nodig.

10. Eenvoudige installatie

In de regel hebben alle machines opties om de filter te plaatsen. De Filtermist kan direct op de machine worden geplaatst.

11. Altijd een passende oplossing

Van de S200 tot de FX7000 kunnen we kleine gesloten machines tot volledige verwerkingscentrales beheersen.

12. Sterke technische ondersteuning

Met 21 jaar ervaring en zeker 3000 Filtermisten in Nederland en België, hebben we vrijwel alle situaties meegemaakt. Onze experts hebben toepassingen van de Bakkerij tot Hoogovens uitgewerkt. Daarmee kunnen we u dus met standaard en uitzonderlijke projecten technisch bijstaan.

13. 5 jaar garantie

Elke Filtermist heeft een garantie van 5 jaar op productiefouten.